Ingezonden persbericht


P o d i u m G r o e p . n l

Podium Partypalace, De Troubadour Grand Café Musique, Grand Café Den Herdenbergher

EXTRA PERSBERICHT 24/03

Op woensdag 5 juli aanstaande

JOE SATRIANI NAAR PODIUM HARDENBERG

Hardenberg-, JOE SATRIANI komt binnenkort naar Nederland voor twee shows met de alleszeggende titel: ŽSuper Colossal TourŽ. De shows staan in het teken van de release van het gelijknamige album van Satriani. Paradiso Amsterdam en Podium Hardenberg (05/07) zijn de locaties die de levende legende uitkoos.

Satriani is een van de grootste gitaristen van deze tijd. Niemand speelt op de manier zoals hij dat doet en niemand beheerst zijn instrument beter dan deze gitaargrootmeester. Natuurlijk, er zijn veel goede gitaristen, maar op het moment dat Joe Satriani's vingers de snaren raken, gebeurt er iets magisch. Sinds het eind van de jaren '80 dwingt de autodidactische virtuoos groot respect af bij zijn fans en medemuzikanten door zijn baanbrekende stijl en legendarische geluid. Hij tourde talloze keren de wereld rond en speelde daarnaast met o.a. Mick Jagger, Deep Purple en -onder de noemer G3- samen met collega gitaarlegendes Steve Vai, Eric Johnson en Kenny Wayne Shepherd. Joe Satriani is niet alleen artiest maar ook leraar en maakte (geïnspireerd door Jimi Hendrix) derhalve Steve Vai, Kirk Hammett van Metallica, David Bryson van Counting Crows en jazzgrootheid Charlie Hunter wegwijs in de wereld die gitaar heet. In 1984 bracht hij zijn eerste (korte) album uit, Joe Satriani genaamd. Zijn laatste album is nog maar een paar weken uit en heet "Super Colossal".

Op het splinternieuwe album vindt de muziekliefhebber weer het werk dat je van misschien wel de grootste gitarist van deze moderne tijd verwacht. De tracklist bestaat uit maar liefst dertien beauties die natuurlijk ook op het concert in Podium te horen zullen zijn. Alle concertinfo lees je op www.PodiumGroep.nl.

Concert: Joe Satriani
Datum: woensdag 5 juli 2006
Zaal open: 19.00 uur
Aanvang: 20.30 uur (geen voorprogramma!)
Tickets: 42,50 euro
Voorverkoop: vanaf woensdag 29 maart a.s.

Einde Persbericht