Gemeente Amersfoort

Persbericht/uitnodiging

Afdeling Communicatie

nummer: 134

datum: 30 juni 2006

Amersfoort krijgt digitaal parkeersysteem voor vergunninghouders

Vanaf 5 juli a.s. krijgt Amersfoort een digitaal parkeersysteem voor vergunninghouders. Het nieuwe systeem maakt parkeren nog makkelijker. Bovendien gaan de passen veel langer mee, zijn ze fraudebestendig en het nieuwe systeem is kostenbesparend. Voordeel voor vergunninghouders zelf is dat ze in principe steeds minder naar de balie voor parkeerzaken hoeven. Er is steeds meer te regelen via internet of via de telefoon.

Veranderingen voor vergunninghouders
Voor bestaande vergunninghouders verandert er de komende maanden nog niet veel. De reguliere papierenvergunning blijft tot 1 januari 2007 gewoon geldig. Eind 2006 krijgen vergunninghouders een digitale parkeerpas. Tegen die tijd informeert ParkeerService haar klanten over de concrete veranderingen en werkwijze. Nieuwe vergunninghouders krijgen vanaf nu wel direct een digitale parkeerpas. Bestaande vergunninghouders kunnen al wel een (of meerdere) flexpassen aanschaffen. Deze flexpassen zijn een vervanging voor de kraskaarten.

Flexpas
Iedereen die in een gebied woont waar vergunningparkeren is ingevoerd, kan één of meerdere flexpassen aanschaffen voor de betreffende zone. Met een flexpas koopt een vergunninghouder 'credits' die recht geven op vrij parkeren voor bijvoorbeeld bezoek. Vergunninghouders kunnen maximaal 30 credits per kwartaal kopen en deze 30 credits geven recht op 30 dagen parkeren in de betreffende zone.

Informatie: Tianne van Woudenberg, communicatieadviseur ParkeerService, telefoon: 06 24 81 38 71, e-mail t.vanwoudenberg@amersfoort.nl.

U bent van harte welkom bij de feestelijke aftrap van digitaal parkeren met wethouder Luchtenveld en de heer Van Dijk (directeur ParkeerService).

Wanneer : 5 juli 2006
Waar : Achter de Davidshof (naast Observant)
Tijd : 11.00 uur


---- --