Gemeente Amersfoort

Persbericht/uitnodiging

Afdeling Communicatie

nummer: 133

datum: 30 juni 2006

Amersfoort introduceert mobiele ontmoetingsplek voor jongeren

Eerste standplaats jongerenbus in Kattenbroek

Op woensdag 5 juli a.s. wordt de jongerenbus van de Stichting Welzijn Amersfoort (SWA) feestelijk in gebruik genomen in Kattenbroek. De bus heeft nog geen naam, daarom geeft wethouder van 't Veld ook het startschot voor een prijsvraag onder jongeren voor een passende naam. In de jongerenbus kunnen jongeren internetten, computerspelletjes doen maar vooral samenkomen. Er is altijd begeleiding van het jongerenwerk in de bus aanwezig. De bus is flexibel inzetbaar op plekken waar behoefte is aan extra voorzieningen voor jongeren. De komende zomer zal de jongerenbus regelmatig in Kattenbroek te vinden zijn. Vooralsnog zijn er twee plaatsen aangewezen: de dekzandrug tussen het amfitheater en het voetbalveld en aan de kant van Zielhorst bij het strandje en het basketbalveld.

Flexibel en snel
De gemeente Amersfoort en SWA zetten de bus in om snel en flexibel in te kunnen spelen op de wens van jongeren voor een ontmoetingsplek op een specifieke plek. Daarnaast kan de bus een positieve bijdrage leveren aan de beheersing en beperking van overlast die omwonenden ervaren van jongeren op straat.

Veilig op straat in Kattenbroek
Kattenbroek staat bekend als een bijzondere, mooie en veilige wijk. Met het ouder worden van de wijk en de wijkbewoners veranderen behoeftes en wensen. De overlast van jeugd, vernielingen en veel voorkomende criminaliteit nemen de laatste jaren toe. Voordat de problemen in Kattenbroek echt groot worden, zet de gemeente dit jaar zwaar in op een veilige en leefbare wijk. Samen met partners wordt dit jaar gewerkt om de afstand tussen jongeren en bewoners te verkleinen en overlast te verminderen. Het vinden van geschikte ontmoetingsplekken waar jongeren mogen zijn, is een belangrijke pijler van de aanpak.

Informatie: Tianne van Woudenberg, communicatieadviseur a.i., telefoon: 033 469 43 55 of 06 24 81 38 71, e-mail: t.vanwoudenberg@amersfoort.nl.

U bent van harte welkom bij de feestelijke opening door wethouder Van 't Veld.

Wanneer: woensdag 5 juli
Waar : Overgang van het Masker (aan het eind) en de Hoolesteeg, naast het Amfitheater aan de

vijver van Emiclaer
Tijd : 16.30 uur


---- --