Ingezonden persbericht


Forrester Research positioneert Software AG als leidende leverancier van Enterprise Service Bus-oplossingen

Rapport roemt ongekend krachtige registry/repository en sterke mainframe-integratie

Nieuwegein, 4 juli 2006 - Software AG is in een recent rapport van Forrester Research uitgeroepen tot leider op het gebied van Enterprise Service Bus (ESB)-technologie. De oplossing van Software AG is door het onderzoeksbureau vergeleken met de producten van acht ESB-leveranciers. Het rapport is genaamd 'The Forrester Wave: Enterprise Service Bus, Q2 2006, Forrester Research Inc. June, 2006'. Forrester heeft Software AG tot 'leader' uitgeroepen op basis van de ongekend krachtige CentraSite SOA registry/repository die met crossvision Service Orchestrator wordt meegeleverd. Bovendien is Forrester erg te spreken over de mogelijkheden voor het integreren van mainframe-applicaties in Software AG's SOA-oplossing.

Het rapport geeft aan dat Software AG goed scoort op zowel het punt van strategie als de manier waarop deze strategie in concrete producten is uitgewerkt. Met name de CentraSite-registry/repository biedt gebruikers aanzienlijke voordelen. 'Een service repository kan erg veel hulp bieden bij het beheren van een service-oriented architecture (SOA).' (Forrester Research, "Software AG Makes a Strong Initial Showing in ESBs," June 30, 2006.)

In het rapport stelt Forrester vast dat Software AG de beste oplossing biedt voor die situaties waar een duidelijke behoefte bestaat aan het gebruik van een SOA-registry. Forrester beschrijft Software AG als een bijzonder goede keus voor:
* kopers die op zoek zijn naar een ESB met registry/repository-functionaliteiten.
* IT-afdelingen die veel gebruik maken van SAP-applicaties. Forrester geeft Software AG vijf van de vijf punten die maximaal te behalen zijn voor bedrijfsstrategie, financiële gezondheid en de kosten die een bedrijf moet maken om optimaal met deze oplossing te kunnen werken.

'We zijn zeer verheugd dat Forrester Research Software AG erkent als een leider op het gebied van ESB', zegt Peter Kuerpick, lid van de Raad van Bestuur van Software AG en verantwoordelijk voor het ontwikkelen van crossvision. 'Zowel crossvision Orchestrator en de CentraSite-registry/repository maken deel uit van de nieuwe crossvision SOA suite van Software AG. Hiermee voorzien we bedrijven van een unieke en op standaarden gebaseerde aanpak voor het bouwen, beheren van en het toezicht houden op hun SOA. Kijk voor meer informatie over crossvision op http://www.softwareag.com/soa

Over Software AG
Software AG levert een volledig portfolio van producten en diensten om een Service Oriented Architecture (SOA) IT-infrastructuur te realiseren. Dit portfolio is gebaseerd op meer dan 35 jaar ervaring in high-performance databases, applicatieontwikkelgereedschappen en integratietechnologieën. Software AG maakt een procesgedreven integratie mogelijk door het moderniseren van legacy systemen en het verschaffen van real-time inzicht in strategische bedrijfsinformatie. Software AG helpt haar klanten om concurrentievoordeel te behalen door het realiseren van flexibele bedrijfsprocessen die zijn gebaseerd op snelle en makkelijke integratie van de bestaande IT-hulpmiddelen. Software AG heeft meer dan 2.700 werknemers in dienst, verdeeld over vestigingen in 70 landen. Software AG's producten en oplossingen vormen de basis voor bedrijfskritische informatiesystemen van meer dan 3.000 klanten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Darmstadt, Duitsland. Software AG is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). In 2005 boekte Software AG een omzet van 438 miljoen Euro. Meer informatie over Software AG treft u aan op www.softwareag.nl.

Contact
Eigen_Zinnig PR & Communicatie
Aleksandra Andjelic
PR-adviseur
Tel: +31 6 24 24 56 79
aleksandra@eigen-zinnig.nl