Ingezonden persbericht


Deltaweek zeilwedstrijden 2006; Lange dag met weinig wind

PERSBERICHT VOOR DE SPORTREDACTIE

Lange dag met weinig wind

Vandaag Dinsdag zeilt de wedstrijd vloot van st Annaland naar Wemeldinge. Net als gisteren en eergisteren moest er bij de start op wind worden gewacht zodat de start tot 13.00 uur moest worden uitgesteld. In de loop van de wedstrijd zakte de wind weer in zodat de boten het eerste stuk met de stroom naar de Zeelandbrug dreven. De schippers die goed van de weinige wind wisten te profiteren konden daarna weer met de stroom naar de finish drijven. Dat lukte niet iedereen en vooral de langzamere boten konden bijna niet vooruit komen. Omdat daardoor de mogelijke finishtijd erg laat werd zagen veel schippers zich genoodzaakt op te geven. Dit jaar was de deltaweek voor het eerst te gast bij de Watersport Vereniging Oosterschelde in de jachthaven Wemeldinge. Bij het splinter nieuwe clubhuis werd de prijsuitreiking verricht door Kees Groeneveld secretaris van de vereniging.
De prijzen gingen naar:

ORC 1

1e Top Gear van schipper J.Kol uit Rijnsburg

2e tt Soeticheyt van schipper Aat de Ruyter uit Londen

ORC 2

1e Stille Wilde van schipper C. van Leeuwen uit Hellevoetsluis
2e Krachtig van schipper C.M Keetels uit Teteringen.

ORC 3

1e Chou Chou van schipper Joachim Schulze uit Overarth Duitsland

ORC 4

1 Bloeb2 van J Koenen uit Veghel

Rond en platbodems B en C

1e Schuimer van de Familie Overwater uit Mijnsherenland
2e Strandloper van W Schotman uit den Haag

Programma voor de Deltaweek 2006
De rest van het programma voor de 36ste Deltaweek is als volgt:

Woensdag 5 juli: Onrustrace van Wemeldinge naar Colijnsplaat Donderdag 6 juli: Emelisserace van en terug naar Colijnsplaat Vrijdag 7 juli: Veronicarace, Zeelandbrug-, en Roompotrace: middellange wedstrijden op zee voor de Zeeuwse, Hollandse en Belgische kust; Vuilbaard race: korte wedstrijd van en terug naar Colijnsplaat; voor rond en platbodem boten.
Zaterdag 8 juli: Zaterdagwedstrijden van Colijnsplaat naar Colijnsplaat; Zondag 9 juli: R&P Finale IMS; finale kampioenschappen; afsluiting en prijsuitreiking van de IMS klasse en het ORC-Club en First 31.7 kampioenschap in Colijnsplaat.

Het Open Nederlandse Kampioenschap voor kajuitjachten in de ORC-CLUB klasse Zuid wordt tijdens de Deltaweek 2006 gezeild op 7, 8, en 9 juli vanuit Colijnsplaat. Het Open Nederlandse klasse kampioenschap First 31.7 wordt eveneens gevaren op 7, 8 en 9 juli vanuit Colijnsplaat.

Over de Deltaweek
De Deltaweek is een zeilwedstrijdevenement voor kajuitjachten op de Oosterschelde en Noordzee voor de Zeeuwse, Hollandse en Belgische kust. Er nemen per jaar rond de 200 zeiljachten aan deel. Daarmee is de Deltaweek het grootste meerdaagse zeilevenement van Zuid-West Nederland. Het grootste aantal deelnemers vaart tijdens het eerste weekend.

Er worden wedstrijden gevaren in de klassen IMS (echte race-kajuitsjachten), ORC-Club (wedstrijdvarende toerschepen) en Rond- & Platbodemschepen (de traditionele schepen met zijzwaarden). In het eerste weekend worden ook wedstrijden gevaren door sportboten en J-22, J-24, X-35 Max Fun eenheidsklassen. In het 2e weekend varen de First 31.7 eenheidsklasse en de ORC-Club klassen het open Nederlandse klasse kampioenschap en worden er wedstrijden gevaren voor de X-35 klasse.
In 2006 wordt de Deltaweek gehouden van 30 juni tot en met 9 juli. Nadere informatie .WWW.DELTAWEEK.NL.



Ingezonden persbericht