Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 179 JA
Datum: 5 juli 2006

Chartermotorjacht voor mensen met handicap

Gedeputeerde Mulder, heeft dinsdagmiddag 4 juli het sein op groen gezet voor de bouw van een familiemotorjacht, dat speciaal wordt gebouwd voor gebruik door mensen met een handicap. Het kajuitjacht, "Access" gedoopt, is toegankelijk voor twee rolstoelers en kan geheel zelfstandig gevaren worden.

Mulder prees vooral de innovatieve techniek en de milieuvriendelijkheid van het jacht dat is uitgerust met twee stille elektromotoren. Ook het feit dat de opgedane technische kennis wordt gedeeld met het Kenniscentrum voor de Jachtbouw noemde Mulder een belangrijk pluspunt.

Participanten
Initiatiefnemer van dit project is Stichting Aangepaste Watersport Friesland (SAWF) uit Lemmer, die hierin samenwerkt met diverse bedrijven, organisaties en adviseurs. Een groot deel wordt gefinancierd door de Europese Unie en het Regionaal Innovatie Programma Fryslân (RIPF/Fryslân Fernijt). Wat de fondsenwerving betreft hebben o.a. het Nationaal Revalidatiefonds, Stichting Kinderpostzegels Nederland en de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind een flinke bijdrage toegezegd. Het jacht zal worden gebouwd door Aquanaut Yachting B.V. in Sneek, een van de participanten. N 35


---- --