Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 138

datum: 5 juli 2006

ONDER EMBARGO TOT WOENSDAG 5 JULI 2006 OM 15.30 UUR

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw A.H. Tijmense, vrijwilliger van het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Hoogland

Mevrouw Nolda Tijmense (77 jaar), vrijwilliger van het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Hoogland ontvangt een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester A. van Vliet-Kuiper. De onderscheiding wordt uitgereikt tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van haar 50-jarig jubileum als Rode Kruisvrijwilliger op woensdag 5 juli a.s. om 15.30 uur in Verzorgingshuis De Koperhorst, Paladijnenweg 275 te Amersfoort.

Mevrouw A.H. Tijmense was vanaf 1956 tot aan 1995 bijzonder actief als vrijwilliger bij het colonnedetachement van het Nederlandse Rode Kruis. Veelvuldig maakte zij deel uit van de EHBO-posten bij diverse evenementen. Deze Hooglandse EHBO-posten worden ook ingezet in omliggende plaatsen en ook bijvoorbeeld bij de Nijmeegse Vierdaagse.

Vanaf 1989 zet zij zich met veel verve in als vrijwilliger voor Welfareactiviteiten bij het verzorgingshuis De Koperhorst te Amersfoort. De handwerkproducten die dan worden gemaakt, verkoopt ze op braderieën, het dorpsfeest en goede-doelenmarkten.

Mevrouw Tijmense behoort tot een 'gouden groep' vrijwilligers. Zij staat altijd klaar om anderen te helpen. Naast haar werk voor het Rode Kruis werkte mevrouw Tijmense ook nog enkele jaren als vrijwilliger bij De Zonnebloem, begeleiding aangepaste vakanties voor ouderen en invaliden, en de laatste 5 a 6 jaar doet ze ook mee aan breisessies voor Polen. In het verzorgingshuis St. Jozef te Hooglanderveen is ze op afroep beschikbaar om koffie te schenken.

Overzicht van de activiteiten van mevrouw Tijmense: 1956 - 2006 Vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Hoogland. In dat kader was en is zij actief als: 1956 - 1995 eerste hulpverlener en lid van het colonnedetachement Hoogland van de afdeling Amersfoort, vanaf 1972 lid van de colonne van de afdeling Hoogland; 1973 - 1989 vrijwilliger op het hotelschip Henry Dunant 1989 - heden vrijwilliger Welfare in het verzorgingshuis De Koperhorst te Amersfoort.

Koninklijk Onderscheiding

Vanwege haar jarenlange verdiensten voor de samenleving, is mevrouw Tijmense benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Van Vliet-Kuiper zal de Koninklijke Onderscheiding uitreiken op woensdag 5 juli a.s.om 15.30 uur tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van mevrouw Tijmense.

Informatie: Lucia de Kruif, Concernstaf gemeente Amersfoort, telefoon 033 469 42 31 of e-mail lkm.dekruif-blees@amersfoort.nl

De uitreiking van deze Koninklijke Onderscheiding zal plaatsvinden op woensdag 5 juli a.s. om 15.30 uur in Verzorgingshuis De Koperhorst, Paladijnenweg 275 te Amersfoort. U bent van harte welkom bij deze uitreiking aanwezig te zijn.


---- --