Ingezonden persbericht


Persbericht

Consolidatietoepassing van Cartesis bij Nissan krijgt hoge waardering in Ventana Research Award Program

Internationaal autoproducent ontvangt complimenten voor uitstekend Financial Performance Management

Utrecht, 5 juli 2006 - Cartesis, 's werelds grootste financieel en performance management softwarespecialist, maakt bekend dat Nissan Motor Co., Ltd. is erkend door Ventana Research voor de manier waarop het bedrijf werkt met Cartesis software. Nissan zet Cartesis in voor wereldwijde financiële consolidatie, managementrapportage en budgeting- en forecastingprocessen.

Nissan gebruikt Cartesis voor het consolideren van winst en verlies, balansen en cash flow van 234 organisaties. Zo heeft Nissan de benodigde periode voor het sluiten van de boeken kunnen verkorten van 33 naar 10 dagen. Ruim 550 gebruikers bij Nissan kunnen nu maandelijks binnen 10 minuten rapporten over hun winst, verlies en cash flow produceren en direct gedetailleerde analyses en vergelijkingen maken.

Informatie in J-GAAP en IFRS - inclusief een aantal financiële verklaringen met betrekking tot de Amerikaanse dochtermaatschappij in US-GAAP - worden nu automatisch verwerkt. Dit effectieve managementinstrument geeft de groep inzicht in de financiële en operationele performance. De managementprocessen zijn zichtbaar verbeterd en Cartesis heeft Nissan geholpen om alle ambities in het 'Nissan 180' business-plan waar te maken. De autoverkoop is namelijk met 1 miljoen gestegen in vergelijking tot het boekjaar 2001. Daarnaast is de winstmarge met 8% gestegen en is de schuld tot nul gereduceerd.

"Wat Nissan gedaan heeft is enorm ingrijpend", aldus Mark Smith, CEO en EVP Onderzoek bij Ventana Research. "Ze hebben krachtige doelstellingen neergezet en deze waargemaakt met de implementatie van nieuwe processen en ondersteunende technologie. Dit is echt een schoolvoorbeeld van hoe grote organisaties software voor performance management kunnen inzetten om financiële rapportage te verbeteren en de boeken snel en correct te sluiten."

"Cartesis ondersteunt alle klanten actief bij het realiseren van groeidoelstellingen", aldus Didier Benchimol, CEO van Cartesis. "De erkenning die Nissan nu ontvangt voor de applicatie voor financiële consolidatie en rapportage maakt dat het een voorbeeld is voor andere multinationals. Cartesis is trots om onderdeel uit te maken van het succes van Nissan."

Over Nissan
Nissan Motor Co. Ltd. is een Japanse autofabrikant die opgericht is in 1933. Nissan Motor Co., Ltd. is een van de marktleiders en verkoopt meer dan 3,5 miljoen auto's per jaar in 190 landen wereldwijd. In 1999 heeft Nissan een strategische overeenkomst ondertekend met Renault SA in Frankrijk. Samen verkopen de bedrijven meer dan 6 miljoen auto's per jaar wereldwijd. Hiermee staan ze in de top vier van automakers in de wereld.