Mismatch banenaanbod en opleidingsniveau bedreigt arbeidsmarkt

Studierelevante bijbaan in plaats van vakken vullen

ALMERE, 20060705 -- Het komt steeds vaker voor dat het opleidingsniveau van afgestudeerden niet overeenkomt met het arbeidsaanbod. Hierdoor ontstaat een kwalitatieve mismatch. Dit constateert HBO Services, een samenwerkingsverband tussen een aantal hogescholen en USG People. Het eisenpakket van starters voor hun toekomstige baan sluit niet aan bij de wensen van werkgevers. De verwachtingen van werkgever en werknemer moeten nader tot elkaar komen, anders kan het groeiend aantal vacatures niet worden ingevuld.


Volgens het CWI neemt het aantal banen de komende jaren fors toe. In 2007 komen er 162.000 banen bij. De jaren daarna groeit het aantal met gemiddeld 130.000.
Volgens Karin Korstanje, mede-oprichter van HBO Services, zal binnen nu en drie jaar vooral het aantal vacatures voor hoger geschoolden (HBO en WO) toenemen. Maar het type opleiding waarin mensen zullen afstuderen zal niet altijd aansluiten op het gewenste studietype van de werkgever. Korstanje: "Voor werkgevers wordt het daarmee lastig mensen met de juiste kwaliteiten te vinden. Voor afgestudeerden betekent het dat zij niet altijd in het arbeidssegment terecht komen dat ze voor ogen hebben."

Studierelevante baan in plaats van vakkenvullen
Volgens HBO Services wordt de ontwikkeling van specifieke competenties bij studenten steeds belangrijker. Zowel voor studenten, het onderwijs als werkgevers is hier een taak weggelegd. Opleidingen dienen bijvoorbeeld meer aandacht te besteden aan het ontwikkelen van creativiteit, communicatieve vaardigheden en ondernemersvaardigheden bij studenten.
Korstanje: "Reeds tijdens de studie kunnen studenten veel beter in plaats van vakken vullen in de supermarkt studierelevante bijbanen zoeken. Daarnaast zal ook het onderwijs zich meer moeten richten op het ontwikkelen van competenties tijdens de opleiding. Op die manier spelen beide partijen in op wensen van de toekomstige werkgevers. Het is de manier om de kwalitatieve mismatch te beperken wat de instroom van starters op de arbeidsmarkt bevordert."

Rol weggelegd voor werkgever
Het bedrijfsleven kan volgens HBO Services ook inspelen op een nieuwe generatie afgestudeerden. De toekomstige generatie werkzoekenden vindt de balans tussen privé en werk heel belangrijk en ook staat ontplooiing hoog op het verlanglijstje. Als werkgever kun je met dit soort zaken rekening houden. "Het zijn allemaal manieren waarop verschillende partijen kunnen inspelen op de snelle verschuiving tussen vraag en aanbod en de veranderende verwachtingen van afgestudeerden en werkgevers", aldus Korstanje.

Dit vindt de werkgever belangrijk:

Lef
Ambitie
Ondernemerschap
Flexibiliteit

Dit vindt de werknemer belangrijk:

Balans werk/prive
Ontplooiingsmogelijkheden
Sfeer werkomgeving
Salaris


Over HBO Services
HBO Services is een samenwerkingsverband tussen een aantal hogescholen en USG People met als doel studenten en afgestudeerden naar (flexibele) banen te bemiddelen die in het verlengde liggen van hun opleiding. HBO Services is gevestigd in de vestigingen van Hogeschool INHOLLAND (Amsterdam, Alkmaar, Den Haag, Delft, Haarlem, Rotterdam), de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden en Fontys Hogescholen te Eindhoven.




Ingezonden persbericht