Gemeente Tilburg

Datum
5 juli 2006

Reconstructie kruispunten

Gelrebaan-Siriusstraat en Paganelstraat-Kapitein Hatterasstraat

In verband met de verkeersveiligheid gaat de gemeente twee kruispunten in uw omgeving reconstrueren.

Kruispunt Gelrebaan - Siriusstraat - Paganelstraat Een aantal ernstige ongelukken op het kruispunt van de Gelrebaan met de Siriusstraat en de Paganelstraat is voor de gemeente aanleiding geweest om dit kruispunt onder de loep te nemen en budget vrij te maken voor een reconstructie. Het aanleggen van een rotonde met vrijliggende fietspaden moet de veiligheid verbeteren. Het ontwerp voor deze rotonde vindt u op de achterzijde van deze brief. Bij het ontwerp is rekening gehouden met het vele vrachtverkeer dat van het kruispunt gebruik maakt. De diameter van de rotonde is ruim voldoende voor een goede doorstroming van het vrachtverkeer.

Kruispunt Paganelstraat-Kapitein Hatterasstraat
Over de verkeerssituatie op het kruispunt Paganelstraat met de Kapitein Hatterasstraat zijn veel klachten. De voorrangssituatie is voor veel mensen onduidelijk. Een deel van het asfalt wordt vervangen door klinkers en de middengeleider wordt verwijderd zodat de voorrangssituatie duidelijker wordt. Ook wordt de Paganelstraat op de plaats van het kruispunt iets smaller. Er blijft uiteraard voldoende ruimte voor een goede doorstroming van het vrachtverkeer. Deze maatregelen zijn ook op de achterzijde aangegeven.

Inspraak
Graag willen wij u de gelegenheid geven om op dit ontwerp te reageren. Het ontwerp ligt op een groter papierformaat ter inzage op de volgende plaatsen:
. gemeentelijk informatiecentrum in Stadskantoor 1, Stadhuisplein 130 (ingang naast het paleis). Openingstijden: maandag van 13.00 tot 18.00 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en donderdag van 13.00 tot 20.00 uur.
. balie Bouwen en Wonen in de Stadswinkel Noord aan de Brücknerlaan 20a: op maandag van 13.00 tot 18.00 uur, dinsdag tot en met donderdag van 10.00 tot 18.00 uur en vrijdag van 13.00 tot 20.00 uur.

U kunt uw eventuele schriftelijke reactie tot 4 augustus 2006 richten aan gebiedsteam Noord, Postbus 90157, 5000 LL Tilburg. Ook kunt u een mail sturen naar willem.zwama@tilburg.nl

Meer informatie
Hebt u naar aanleiding van deze brief nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Willem Zwama van de dienst Gebiedsontwikkeling. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (013) 542 97 86 of via het eerder genoemde emailadres.


---- --