Gemeente Utrecht


2006 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
73 Vragen van de heren P.H. van Corler, H.IJ van der Roest en J.A. Kleuver
(vragen binnengekomen op 5 juli 2006)


Al jarenlang klagen bewoners over een te hoge verkeersdruk in de Adelaarstraat, Pieter Nieuwlandstraat, Kaatstraat en Antonius Matthaeuslaan met alle nadelen van dien. Ook tijdens een recente wijkbijeenkomst in de wijk Noord-Oost vroegen de bewoners aandacht voor dit probleem. De bewoners is lange tijd, door vorige colleges, beloofd dat de verkeersdruk zou afnemen nadat de capaciteit van de Talmalaan zou worden vergroot. Het betreft een complex probleem, maar met die vaststelling zijn de bewoners rond de genoemde straten niet geholpen. Een en ander leidt tot de volgende vragen:

1. Is het College het met ons eens dat er door vorige Colleges toezeggingen zijn gedaan aan de bewoners van en rond de Adelaarstraat, de Kaatstraat, de Pieter Nieuwlandstraat en de Antonius Matthaeuslaan?
2. Is het College bekend met de verkeersoverlast in de Adelaarstraat, de Kaatstraat, de Pieter Nieuwlandstraat en de Antonius Matthaeuslaan?
3. Welke ideeën heeft het College om deze reeds lang bestaande problematiek op te lossen en wanneer worden die ideeën geëffectueerd?
4. Hoe stelt het College zich op de hoogte van de wensen van de bewoners in en rond de genoemde straten en vindt het College dit overleg waardevol?


---- --