Ingezonden persbericht


Deltaweek zeilwedstrijden 2006; Na uitstel komt goede wind

PERSBERICHT VOOR DE SPORTREDACTIE

Na uitstel komt goede wind.

Na uitstel komt goede wind is geen oud schippers gezegde maar tijdens de Deltaweek blijkt het vaak wel waar. Ook vandaag werd de start uitgesteld tot het moment waarop de zeilers zeker op goede wind konden wachten. Daarna voer de vloot met toenemende en van oost naar west draaiende wind van Wemeldinge naar de Zeelandbrug bij Zierikzee,
Na de lange tocht van gisteren waren de zeiler blij dat de race vandaag al om 16.00 uur was afgelopen.
De komende dagen verblijft de vloot in Colijnsplaat om vandaar uit wedstrijd te gaan varen. Overmorden start het kampioenschap voor de First 31.7 en ORC-CLUB zuid. Morgen varen de deelnemers een race aan de west kant van de Zeelandbrug. Veel zeilers zullen echter de tijd gebruiken om hun boot in orde te brengen voor de zeewedstrijden en de kampioenschappen De prijzen voor vandaag gingen naar:

ORC 1

1e Top Gear van schipper J.Kol uit Rijnsburg

2e Enigma van schipper Jo van Sprang uit Zevenbergen

ORC 2

1e Twee gezusters van schipper Hans Zuiderbaan uit Terneuzen met de talenten.
2e Joyce van Alfred Bezemer uit Arnemuiden.

ORC 3

1e Chou Chou van schipper Joachim Schulze uit Overarth Duitsland

ORC 4

1e Bloeb2 van schipper J Koenen uit Veghel

2e Impuls van schipper Baas uit Weteringbrug

Rond en platbodems B en C

1e Schuimer van de Familie Overwater uit Mijnsherenland
2e Tresoor van Schipper Willekens uit den Bosch

Ongemeten

1e Pincoya met schipper C van Leengoed uit Halsteren
2e Moving Free van Schipper Heeren Hillemans uit

Programma voor de Deltaweek 2006
De rest van het programma voor de 36ste Deltaweek is als volgt:

Donderdag 6 juli: Emelisserace van en terug naar Colijnsplaat Vrijdag 7 juli: Veronicarace, Zeelandbrug-, en Roompotrace: middellange wedstrijden op zee voor de Zeeuwse, Hollandse en Belgische kust; Vuilbaard race: korte wedstrijd van en terug naar Colijnsplaat; voor rond en platbodem boten.
Zaterdag 8 juli: Zaterdagwedstrijden van Colijnsplaat naar Colijnsplaat; Zondag 9 juli: R&P Finale IMS; finale kampioenschappen; afsluiting en prijsuitreiking van de IMS klasse en het ORC-Club en First 31.7 kampioenschap in Colijnsplaat.

Het Open Nederlandse Kampioenschap voor kajuitjachten in de ORC-CLUB klasse Zuid wordt tijdens de Deltaweek 2006 gezeild op 7, 8, en 9 juli vanuit Colijnsplaat. Het Open Nederlandse klasse kampioenschap First 31.7 wordt eveneens gevaren op 7, 8 en 9 juli vanuit Colijnsplaat.

Over de Deltaweek
De Deltaweek is een zeilwedstrijdevenement voor kajuitjachten op de Oosterschelde en Noordzee voor de Zeeuwse, Hollandse en Belgische kust. Er nemen per jaar rond de 200 zeiljachten aan deel. Daarmee is de Deltaweek het grootste meerdaagse zeilevenement van Zuid-West Nederland. Het grootste aantal deelnemers vaart tijdens het eerste weekend.

Er worden wedstrijden gevaren in de klassen IMS (echte race-kajuitsjachten), ORC-Club (wedstrijdvarende toerschepen) en Rond- & Platbodemschepen (de traditionele schepen met zijzwaarden). In het eerste weekend worden ook wedstrijden gevaren door sportboten en J-22, J-24, X-35 Max Fun eenheidsklassen. In het 2e weekend varen de First 31.7 eenheidsklasse en de ORC-Club klassen het open Nederlandse klasse kampioenschap en worden er wedstrijden gevaren voor de X-35 klasse.
In 2006 wordt de Deltaweek gehouden van 30 juni tot en met 9 juli. Nadere informatie .WWW.DELTAWEEK.NL.



Ingezonden persbericht