Mei 2006

Efteling zoekt Belgische Boudewijns en Fabiola's Grootse reünie van pete- en metekinderen georganiseerd voor 7 juli Op 7 juli verwelkomt de Efteling voor de tweede maal Belgische Boudewijns en Fabiola's in het park. Twee jaar geleden werd voor het eerst een reünie georganiseerd. Nu wil de Efteling, gestimuleerd door de samenwerking met de vzw Pete- en metekinderen van HKH Koning Boudewijn en Koningin Fabiola, een grootse reünie houden. De timing is uitgelezen, want dit jaar viert het Sprookje van de Indische Waterlelies - geschreven door koningin Fabiola - zijn veertigste verjaardag in het Sprookjesbos.

De zevende opeenvolgende dochter of zoon in een Belgisch gezin, die tijdens de regeerperiode van Koning Boudewijn en Koningin Fabiola werd geboren, kreeg de naam van de vorst of de vorstin. Bovendien werd elke zevende dochter op rij Koninklijk Metekind van Fabiola en de zevende zoon Koninklijk Petekind van Boudewijn.

Oproep
Alle Boudewijns en Fabiola's worden samen met partner uitgenodigd in de Efteling op vrijdag 7 juli 2006, de Dag van het Sprookje. Een speciale dag: op de magische zevende dag van de zevende maand zullen de zevende dochters en zonen uit België verzamelen in het park. De mete- en petekinderen die zich aanmelden, zullen allen een uitnodiging ontvangen.

Aanmelden
Ze krijgen samen met hun partner uiteraard gratis toegang tot het park. Boudewijns en Fabiola's kunnen zich aanmelden door contact op te nemen met Efteling PR BeLux, telefoon 015/410.430, e-mail: efteling@prbelux.be of postadres Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen. In 2004 mocht de Efteling een 120-tal officiële mete- en petekinderen verwelkomen. Het park hoopt nu op nog veel meer deelnemers.

De Indische Waterlelies
De Indische Waterlelies is gebaseerd op een sprookje uit een boek van Koningin Fabiola. De Efteling heeft verzocht dit te mogen uitbeelden. In 1966 kreeg het een plaats in het Sprookjesbos. Een jaar later bezocht Koningin Fabiola (in het gezelschap van onze huidige vorstin Paola) de attractie waarin de zeven sterrenkinderen dansen voor de heks op de muziek African Beat van Bert Kaempfert.

Waardering
Fabiola liet sterk haar waardering blijken en feliciteerde de Efteling voor de puike uitvoering. Deze attractie, die sedertdien door vele Belgen bezocht werd, zal dan ook centraal staan tijdens de reünie.

Noot voor de redactie (