Juni 2006

Alles van Rembrandt in Beurs van Berlage
Rembrandt, All His Paintings van 7 juli t/m 3 september in Amsterdam Voor het eerst in de geschiedenis zijn álle schilderijen van Rembrandt in één overzichtstentoonstelling te zien. De werken zijn uitgevoerd in hoogwaardige reproducties die bijna allemaal op ware grootte zijn geprint. De tentoonstelling Rembrandt, All His Paintings, van 7 juli t/m 3 september in de Beurs van Berlage in Amsterdam, geeft hiermee een volledig inzicht in het oeuvre en de ontwikkeling van de grote meester.
Afbeelding

Rembrandts schilderijen hangen versnipperd over de hele wereld; veel mensen kennen zijn werk daarom alleen uit boeken. De hoge kosten voor transport en verzekeringen maken het simpelweg onmogelijk om de originele werken bij elkaar te brengen. Rembrandt, All His Paintings geeft iedereen voor het eerst de kans om Rembrandts hele oeuvre in schilderijen in één overzichtstentoonstelling te ervaren.

Rembrandt-deskundige
Met behulp van de meest geavanceerde technieken van Epson lukt het nu voor het eerst om alle schilderijen van Rembrandt tentoon te stellen. De werken staan in chronologische volgorde opgesteld. Maar welke schilderijen zijn nu echt van Rembrandt, en welke niet?

Levenswerk
Professor Ernst van de Wetering, Rembrandt-deskundige en hoofd van het Rembrandt Research Project heeft er zijn levenswerk van gemaakt om de hand van de meester te herkennen. Als adviseur van de tentoonstelling geeft hij inzicht in de huidige stand van zaken en legt hij uit hoe hij te werk gaat bij toe- en afschrijving.

Geheim van de Nachtwacht
Naast een chronologisch overzicht van de schilderijen passeert een aantal boeiende thema's uit Rembrandts leven en werk de revue. Zoals de expressieve manier waarop Rembrandt emoties wist te vangen in zijn portretten, zijn ondernemerschap en zijn bijzondere schildertechnieken. In het audiovisuele project 'de Nachtwacht gefileerd' wordt het geheim van de Nachtwacht ontsluierd. Ernst van de Wetering treedt hierbij op als regisseur.

Avondprogramma
Ook in de avonduren is er in de Beurs van Berlage van alles te beleven. De tentoonstelling is op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond voor het publiek geopend. Daarnaast is er een uitgebreid avondprogramma variërend van een symposium dat ingaat op het thema `echt versus namaak, authenticiteit versus de reproductie' tot een workshop 'schilder je eigen Rembrandt'. Een volledig overzicht van de randprogrammering is binnenkort te vinden op:
http://www.allhispaintings.nl/

Voor iedereen
Rembrandt, All His Paintings is een ongekende ervaring, voor zowel doorgewinterde museumbezoekers als mensen die wat minder vaak culturele uitstapjes maken. Ook de Rembrandt-liefhebber die benieuwd is naar de analyse van Ernst van de Wetering over de Nachtwacht, komt aan zijn trekken in de Beurs van Berlage.

Organisatie:

* Initiatief: Local World, Boomerang en Beurs van Berlage
* Prints: Epson

* Curator: Judith Noorman

* Advies: Ernst van de Wetering

* Ontwerp: DA&A, Ton van der Spruit en Ad Werner
* Scannen en drukbegeleiding: Nefli BV

Adres:
Beurs van Berlage
Beursplein 3
Amsterdam

Open:
Dagelijks 11.00-17.00 uur
Let op, elke week speciale avondopenstellingen: donderdag, vrijdag en zaterdag: 18.00-22.00 uur

Afbeelding