Ingezonden persbericht


----------
Persbericht

----------
Onderwerp: Dieren op reis

Datum: 21 juni 2006

----------

theatervoorstelling

Dieren op reis van

Stichting Duinbehoud

Het klimaat verandert. Hierdoor verschijnen nieuwe planten en dieren in de duinen. Stichting Duinbehoud geeft voorlichting over de gevolgen van klimaatsverandering voor planten en dieren met de vrolijke theatervoorstelling Dieren op Reis. De voorstelling reist deze zomer langs campings en bezoekerscentra aan de kust.

Tijdens de voorstelling nemen Robbie en Max de kinderen mee op hun zoektocht naar nieuwe dieren en planten. Ze vertellen over een prachtige vlinder (Koninginnepage) en een enge spin (Wespenspin). De kinderen kunnen zelf mee helpen met de zoektocht.

Ze krijgen een zoekkaart met 5 planten en dieren erop, die nieuw zijn in Nederland. Met wat geluk zijn ze te vinden in de omgeving van de camping of het bezoekerscentrum. De kinderen kunnen waarnemingen doorgeven aan Stichting Duinbehoud. De voorstelling is bedoeld voor gezinnen met kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Dit voorjaar zijn er weer bijeneters (vogel) gesignaleerd in het duingebied ten zuiden van Den Haag. De bijeneter is een schitterende, kleurrijke vogel uit zuidelijke streken. In 2005 broedde deze vogel ook al in de duinen ten zuiden van Den Haag.

De duinen vormen een langgerekt lint van natuurgebieden, van onze zuidgrens tot in het noorden. Bouwkernen en wegen vormen een barrière voor trekkende soorten. Het risico is groot dat karakteristieke duinsoorten verdwijnen. Stichting Duinbehoud wil dat er op korte termijn maatregelen worden genomen.

Dieren op reis is te zien bij


- Ecoscope in Renesse op 7 juli om 15:00 uur


- Waterland Neeltje Jans in Vrouwenpolder op 12 juli en 10 augustus om 15:00 uur


- Ecomare op Texel op 29 juli om 14:00 uur


- Bezoekerscentrum 't Zwin in Retranchement op 3 augustus om 15:00 uur


- Terra Maris in Oostkapelle op 7 augustus om 10:30 uur


- Bezoekerscentrum Oranjekom in Vogelenzang op 23 augustus om 11:00 uur


- Fort Kijkduin in Den Helder op 26 augustus om 11:00 uur


- Duincentrum De Zandwaaier in Overveen op 26 augustus om 15:00 uur

Einde bericht

Bijlage


- poster Dieren op reis (opvragen bij afzender)

Voor nadere informatie over de theatervoorstelling kunt u contact opnemen met Marja Zandberg tel 071 5160494 en via marja@duinbehoud.nl

Stichting Duinbehoud
Postbus 664, 2300 AR Leiden
telefoon: 071-5160490
e-mail: stichting@duinbehoud.nl
website: www.duinbehoud.nl