Ingezonden persbericht


Geen liefdadigheid, maar verantwoordelijkheid

PERSBERICHT

Op 7 juli aanstaande om 12.00 uur houden de Stichting Soelaas en actiegroep Brovo (slachtoffers van pedofilie) een kort geding tegen de oprichting van de Partij Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (PNVD). De bestuursleden van de vereniging PNVD worden gedaagd omdat hun partijprogramma een gevaar voor de samenleving inhoudt.

Wij voeren tijdens dit kort geding actie voor het Paleis van Justitie in Den Haag (aanvang 12.00 uur) omdat wij niet begrijpen dat de Nederlandse regering de fundamentele rechten van het kind negeert en toestaat dat een groep mensen openlijk aanzet tot misbruik van kinderen.

NO KIDDING klaagt aan omdat:


· HET KIND geen keuze heeft;


· De stem van het mishandelde kind niet wordt gehoord;


· Dit niets te maken heeft met vrije meningsuiting. Dit heeft alles te maken met het legaliseren van kindermishandeling.

Tijdens deze actie maken wij het publiek bekend met de harde feiten rondom kindermishandeling en misbruik en delen wij onze statement over de PNVD uit.

Deze statement is tevens verstuurd naar alle kamerleden van onze regering.

Naast deze actie hebben wij een brief naar de Kiesraad gestuurd met het verzoek om de oprichting van de politieke partij NVD tegen te gaan.

Zowel de statement als de brief aan de kiesraad zijn bijgevoegd.


---

Profit for the World s Children (PWC) is een stichting die zich, vanuit verschillende disciplines en achtergronden, inzet voor structurele verbetering van de leefomstandigheden van kinderen wereldwijd. Het grootste project van PWC is NO KIDDING: een landelijke publiekscampagne tegen kindermishandeling.

Wilt u ons helpen bij onze bewustwordingsactie door het plaatsen van de bijgaande oproep in uw krant? En wilt u onze manifestatie ondersteunen door aanwezig te zijn en een artikel te wijden aan het onderwerp kindermishandeling? Wij hopen van harte op uw medewerking en komst.

Voor meer informatie over No Kidding verwijzen wij u naar onze website

www.no-kidding.nu of u kunt bellen met onze PR medewerker Sandra van Helden op telefoonnummer 06-12510777.

BIJLAGEN: statement NVD

brief aan de kiesraad

Profit for the World's Children

Enckerkamp 5

3853 HK ERMELO

tel. nr.0341-495848