TROS

Hilversum, 03-07-2006
Afdeling Marketing & Communicatie

Televisie
FLIKKEN
Uitzending vanaf vrijdag 7 juli
Nederland 2 - 21.33 uur

BOUDEWIJN DE GROOT IN NIEUWE REEKS FLIKKEN

Vanaf vrijdag 7 juli zijn dertien nieuwe, boeiende, spannende en vaak ook ontroerende afleveringen van de populaire TROS-serie FLIKKEN te zien. De nieuwe afleveringen worden uitgezonden op dinsdag- en vrijdagavond.

Enkele nieuwe personages maken hun opwachting. Zo maken we kennis met Boudewijn de Groot als Robert Nieuwman. Hij is als profiler (iemand die een profiel schrijft van de dader naar aanleiding van een misdaad) werkzaam voor de Nederlandse politie. Samen met het Vlaamse FLIKKEN-team gaat hij op zoek naar een seriemoordenaar die in het Nederlandse en Vlaamse studentenmilieu toeslaat.

Verder duikt later ook Lieselot Winter op, een collega van de Jeugdbrigade die het team komt versterken. Deze rol wordt gespeeld door Tine van den Brande, ook bekend uit de succesvolle politieserie Witse.

Inhoud aflevering 1
Met gepaste trots willen commissaris Nauwelaerts en zijn team in de pers een grote drugsvangst aankondigen. Maar de hoerastemming verdwijnt echter snel. De Russische drugsmaffia eist zonder veel complimenten zijn 'eigendom' terug en neemt John daarbij als onderpand. Het ziet ernaar uit dat de lokale politie zijn vijand ernstig heeft onderschat. John is ontvoerd, Bruno gaat door het lint en Britt wordt tussen twee huwelijkreisjes onvoorbereid in de strijd gegooid.

Cast: Merel Vanneste - Rebecca Huys, Lieselot Winter - Tine van den Brande, Wilfried Pasmans - Mark Tijsmans, Raymond Jacobs - Ludo Hellinx, Bruno Soetaert - Maarten Bosmans, Nick Debbaut - Werner de Smedt, John Nauwelaerts - Jo de Meyer, Britt Michiels - Andrea Croonenberghs, Robert Nieuwman - Boudewijn de Groot, Mihriban - Kader Gürbüz, Dorien de Bondt - Margot de Ridder, Johan van Lancker - Bert Codemans, Simon van Lancker - Rik Geuns, Balieagent Eddy - Edyy Praet, Balieagent Carla - Veerle Malschaert




TROS