Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Topspelers bij vijfde ROC Nova College Schaaktoernooi

Op vrijdagavond 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli vindt het vijfde ROC Nova College schaaktoernooi plaats op de locatie Zijlweg 203 in Haarlem. Organisator Schaakclub HWP Haarlem is er in geslaagd een aantal topspelers aan te trekken. De heer J. Roozeboom, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond, en de heer E. van de Berg, lid van het College van Bestuur van het ROC Nova College, openen het toernooi op vrijdagavond om 19.30 uur.

Met de grootmeesters Friso Nijboer en Erwin l'Ami nemen de winnaars van vorig jaar deel. Ook de huidige jeugdkampioen van Nederland, Chiel van Oosterom is van de partij. De favoriet dit jaar is echter grootmeester Mikhail Gurevich. Hij schaakt tegenwoordig onder Turkse vlag, maar is afkomstig uit de voormalige Sovjet-Unie en wist ook eenmaal Russisch kampioen te worden. Met een Nederlandse Elorating van 2632 is hij als eerste geplaatst.

Grootmeester Harmen Jonkman uit Beverwijk is vanuit de regio een kanshebber op de hoofdprijs van EUR 1.350. Op papier is Peter de Roode van schaakclub Santpoort de sterkste regionale amateur. René in 't Veld verdedigt, als hoogst ingeschatte speler van de organiserende schaakvereniging HWP Haarlem, de kleuren van zijn club.

Het toernooi staat open voor jong en oud en spelers van alle niveaus. Publiek is ook welkom. Op dit moment hebben zich bijna 160 deelnemers aangemeld. De locatie aan de Zijlweg 203 in Haarlem is goed bereikbaar (www.novacollege.nl/locaties). Inschrijven is nog mogelijk tot 6 juli. Voor alle toernooi-informatie, inschrijven, indeling en rondeverslagen: www.hwphaarlem.org.

---