Gemeente Enschede

Werkzaamheden HOV West

woensdag 05-07-2006

In verband met werkzaamheden aan de Hoogwaardig Openbaar Vervoer-verbinding West, afgekort HOV-West, wordt vrijdag 7 juli 2006 om 19:00 uur de kruising Parkweg/Ruyterlaan afgesloten voor al het verkeer, inclusief voetgangers en fietsers. De werkzaamheden duren tot uiterlijk 06:00 uur maandagochtend 10 juli 2006.

Vanaf 10 juli 2006 zijn de Hengelosestraat en de Molenstraat voor het autoverkeer gestremd. Dit geldt niet voor fietsers. Deze werkzaamheden duren tot medio september 2006.

De werkzaamheden voor de aanleg van de vrije busbaan langs de Hengelosestraat zijn in volle gang. Het gaat om de Hoogwaardig Openbaar Vervoer-verbinding West, afgekort HOV-West. Die HOV-baan geeft bussen de ruimte om ongehinderd van en naar het centrum te rijden.

De afsluiting van de kruising Parkweg/Ruyterlaan is noodzakelijk omdat in het weekend van 8 en 9 juli de aansluiting van de nieuwe tunnelbuis op het kruispunt wordt gerealiseerd. Ook wordt het kruispunt van een nieuwe asfaltverharding voorzien.

Om omliggende panden bereikbaar te houden met de auto worden de piramiden van het busstation naar beneden gelaten. De panden zijn dan via de ingang van het busstation op de Tromplaan te bereiken.

Op maandagochtend 10 juli gaat fase 2 van de werkzaamheden in. Dit betreft het verwijderen van de rotonde, het aanleggen van de nieuwe kruising en de busbaan in de oude tunnel. Hiervoor is de Hengelosestraat/Molenstraat voor het autoverkeer gestremd. Door de nieuwe tunnel is alleen 1-richtingsverkeer mogelijk voor het verkeer staduitwaarts (richting Hengelo). Het verkeer stadinwaarts dient gebruikt te maken van de omleidingsroutes via Tubantiasingel en Parkweg en via de Boddenkampsingel en Deurningerstraat. Voetgangers en fietsers kunnen wel passeren in alle richtingen. Deze werkzaamheden duren tot medio september 2006.


---