Gemeente Leiden

Huldiging Kordate dames in Leiden

Burgemeester Lenferink zal op vrijdag 7 juli aanstaande een aantal dames in het zonnetje zetten dat betrokken is geweest bij het incident op 8 juni jl., waarbij het leven van een bejaarde vrouw werd gered.

Rond 20.00 uur die avond werd brand gemeld in een wooneenheid aan de Albertine Agnesstraat. Op de vierde etage was in de woning van de 84-jarige vrouw brand uitgebroken. Twee medewerkers van de zorgketen die in de woning ernaast aan het werk waren, zijn de brandende woning binnengedrongen en hebben de bewoonster naar buiten gebracht. Daarmee werd voorkomen dat zij ernstig gewond is geraakt. Twee schoonmaaksters waren getuige van het incident en hebben direct de omwonenden gewaarschuwd en geëvacueerd.

Burgemeester en Wethouders hebben besloten mevrouw De Jong en mevrouw Van Someren, die de bejaarde vrouw uit haar woning hebben gered, de zilveren legpenning van de gemeente Leiden toe te kennen. Deze legpenning is vorig jaar ingesteld voor hen die door moedig ingrijpen levens hebben gered of ernstige verwondingen en schade hebben weten te voorkomen. Burgemeester Lenferink zal de penningen uitreiken op vrijdag 7 juli a.s. om 15.00 uur in de vergaderzaal "Bertshoek" van Zorgcentrum Overrhyn, Willem de Zwijgerlaan 44, Leiden. Ook de dames die behulpzaam zijn geweest bij het evacueren van de bewoners zijn daarbij uitgenodigd.

Nadere informatie
Hein van Woerden, Externe Betrekkingen en Kabinet/Bureau Communicatie, tel. (071) 516 50 57.


---- --