Gemeente Den Haag

Minister en grote steden ten strijde tegen schooluitval

Minister Maria van der Hoeven van Onderwijs en de vier grote steden, waaronder de gemeente Den Haag, sluiten op vrijdag 7 juli een overeenkomst, waarin duidelijke afspraken staan over het terugdringen van het aantal voortijdig schoolverlaters met tien procent. Deze afspraken zijn vastgelegd in een convenant. Sander Dekker, wethouder Onderwijs, Jeugdzaken en Sport ondertekent voor de regio Haaglanden de overeenkomst.

U bent van harte uitgenodigd op vrijdag 7 juli bij de ondertekening van het convenant. De ondertekening begint om 9.00 uur en duurt tot 9.45 uur. De ondertekening vindt plaats in het ROC Mondriaan aan de Houtrustweg 2 in Den Haag. Naast de minister en de wethouders van onderwijs zijn ook diverse vertegenwoordigers van het onderwijs aanwezig. Uiteraard is er na het officiële gedeelte de gelegenheid voor de pers om vragen te stellen aan de minister en de wethouders.

De minister geeft een korte toelichting over het doel van de vier convenanten. Daarna gaan de onderwijswethouders van Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Den Haag kort in op de inhoudelijke maatregelen in de eigen gemeente.