Llink


Rotterdam, 6 juli 2006


-PERSBERICHT-

LLinke soep heeft vakantiekriebels

Deze week het eerste deel van de reportageserie 'Rock 'n Samba' waarin vijf jonge Nederlandse muzikanten worden gevolgd die in de sloppenwijk van Fortaleza in Brazilië jammen, muziek schrijven en optreden. Samen met jongens en meiden uit de wijk zelf.

In de sloppenwijk Palmeiras wonen officieel zo'n dertigduizend mensen. Maar het zouden er ook dubbel zoveel kunnen zijn. Ze beschikken over hun eerste levensbehoeften als stromend water, een dak boven het hoofd en elektriciteit. de Banda Mudanca, de band van verandering, biedt een groep jongens en meiden uit de wijk een tweede stap te maken.

Llinke Soep-presentator Marcel van der Steen hield de Nederlanders twee weken lang gezelschap in Fortaleza. Zijn belevenissen hoor je vanaf vrijdagavond 7 juli in LLinke Soep om 20.00 uur, uitgezonden op Radio 1.

Johan

Een band die vijf jaar doet over het maken van een nieuw album, maar dan heb je ook wat. Het nieuwste album is half mei verschenen en volgens de Volkskrant is ieder liedje raak. Ook het popblad Oor is te spreken over het album zei zeggen dat dit album je ' van pure opwinding en bewondering naar adem doet happen'. En deze week zijn ze aanwezig in de studio van LLinke Soep.

LLinke Soep is een jongerenmagazine over Praktisch Idealisme. LLinke soep is iedere vrijdag tussen 20.00 en 21.00 uur te horen op Radio1. Llinke soep is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT




Llink