Gemeente Eindhoven

Persbericht 7 juli 2006, no. 186

Samenwerking tussen gemeente, horecaondernemers, politie en brandweer

Partners tekenen convenant âKwaliteitsmeter Veilig Uitgaanâ voor Dommelkwartier

Ondernemers, politie, brandweer en gemeente ondertekenden donderdag 6 juli een convenant âKwaliteitsmeter Veilig Uitgaanâ (KVU) voor het Dommelkwartier in Eindhoven. Hierin zijn maatregelen opgenomen ter vergroting van de veiligheid en leefbaarheid in dit Eindhovense uitgaansgebied met verschillende horecazaken.

Het convenant is het resultaat van intensief en constructief overleg tussen de samenwerkende partners onder begeleiding van bureau Polyground.

Met de ondertekening van het convenant wordt een start gemaakt met de uitvoering van de maatregelen, uitgewerkt in een maatregelenmatrix. De maatregelen zijn een vervolg op de veiligheidsanalyse die begin van dit jaar onder de ondernemers van het Dommelkwartier is uitgevoerd.

De maatregelen betreffen onder meer: het aanpakken van overlastgevende groepen, het terugdringen van verkeersoverlast die wordt veroorzaakt door o.a. scooters en bromfietsen in het gebied waarin vooral veel terrassen gevestigd zijn en het toepassen van collectieve en individuele lokaalverboden. Daarnaast gaat de gemeente strenger toezien op de leefbaarheid van de openbare ruimte.

De gemeente start in vervolg op de KVU met de ontwikkeling van een Integraal Veiligheidsplan Dommelkwartier.