Provincie Utrecht

Wegwerkzaamheden N221 Baarn

7-7-2006 -

In de week van 3 juli 2006 is de provincie Utrecht begonnen met werkzaamheden ter voorbereiding op de wegaanpassingen op de Amsterdamsestraatweg (N221) en de Zandheuvelweg tussen de bestaande rotonde Drakenburg en de op- en afritten van de A1. Ook de zuidelijke afrit A1 en de Wakkerendijk gaan op de schop.

De wegaanpassingen zijn nodig voor het verbeteren van de verkeersveiligheid en de doorstroming op de N221 en de zuidelijke afrit A1. Tussen half augustus en 1 oktober vinden diverse ingrijpende afsluitingen en omleidingen plaats. Op 1 oktober is het werk naar verwachting gereed.

Wegafsluitingen: 14 augustus - 1 oktober
Tussen 3 juli en 14 augustus is er nog geen sprake van volledige wegafsluitingen op de N221 of de op- en afritten van de A1. Vanaf 14 augustus tot 1 oktober wordt een gedeelte van de Zandheuvelweg in de richting Hilversum afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. In diezelfde periode wordt ook afgesloten de zuidelijke toerit van de A1 in de richting van Amersfoort. Omleidingsroutes worden vanaf 14 augustus ter plaatse met borden aangegeven.

Werkzaamheden

Zandheuvelweg/Amsterdamsestraatweg (N221)


* Op de zuidelijke aansluiting van de A1 met de Zandheuvelweg komen nieuwe, duurzaam veilige verkeerslichten in combinatie met een snelheidsremmend kruispuntplateau. De maximum snelheid bij het plateau wordt 50 km/uur.

* Op het kruispunt van de Amsterdamsestraatweg (N221) met de Wakkerendijk legt de provincie een rotonde aan met drie bypasses.
* De zuidelijke rijbaan van de Amsterdamsestraatweg wordt verdubbeld (vanaf rotonde Drakenburg tot de Wakkerendijk).
* De ongeregelde, gelijkvloerse fietsoversteken over de zuidelijke afrit van de A1 en over de Zandheuvelweg worden verplaatst zodat fietsers veiliger kunnen oversteken.

A1

* Op verzoek van Rijkswaterstaat wordt de zuidelijke afrit van de A1 verdubbeld. Hierdoor ontstaat meer capaciteit.

Wakkerendijk

* In het kader van groot onderhoud krijgt de Wakkerendijk een nieuwe laag asfalt.

Nieuwsbrief/nadere informatie
De provincie heeft een nieuwsbrief uitgebracht en breed verspreid in de omgeving van het werk.
De nieuwsbrief geeft een compleet beeld van de werkzaamheden, de afsluitingen en de omleidingsroutes, inclusief kaartje. De nieuwsbrief is af te halen bij de publieksbalies van de gemeentehuizen Baarn en Eemnes.
U kunt de nieuwsbrief ook telefonisch of per e-mail opvragen: (030) 258 28 30 of n221@provincie-utrecht.nl
U kunt hier ook terecht met vragen of voor nadere informatie. Ook kunt u kijken op www.provincie-utrecht.nl

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19