Ingezonden persbericht


Persbericht

BESTEMD VOOR VAKGROEP DATUM
Sociaal-economische redactie 7 juli 2006

Rosa (16) wint met scheurboek ideeënwedstrijd

Rosa Danenberg (16) uit Alkmaar wint de ideeënwedstrijd From the Roots van CNV Jongeren. Ze bedacht het plan voor dé jongerenvakbond om jongeren te helpen keuzes te maken in hun opleiding en werk: een interesse-scheurboekje. Na het tellen van de stemmen werd dit het winnende idee. Gefeliciteerd Rosa!

Volgens Rosa gaat het bij jongeren vaak fout in de keuze voor de juiste sector waarin ze hun opleiding of werk gaan doen. Volgens haar moet er een goede methode komen om de sector te kiezen die bij ze past. Haar idee was een scheurboekje te maken. Hier scheur je de onderwerpen uit die je niet interesseren. Dan blijft er over wat wel bij je past.

CNV Jongeren vindt dit een origineel idee. Door middel van zo'n boekje denk je na over richtingen waar je anders niet aan gedacht zou hebben. Ook de bezoekers van onze site vonden dit een erg goed idee. Met een overgrote meerderheid werd op het idee van Rosa gestemd. CNV Jongeren gaat een plan maken om dit scheurboekje te realiseren.

CNV Jongeren onderzoekt nog of ook het plan van Saskia Rademaker uitgevoerd kan worden. Volgens Saskia werken steeds meer jongeren via het uitzendbureau. Jongeren weten volgens haar niet dat ze recht hebben op extra toeslagen voor uren in het weekend en 's avonds en vragen daar dan ook niet naar. CNV Jongeren zou een onderzoek moeten doen onder jongeren over hoe het gesteld is met de kennis over je rechten en plichten als uitzendkracht.

Nog vijf andere inzenders die een goed plan hadden bedacht, krijgen een jaar lang een gratis lidmaatschap van CNV Jongeren.

Voor nadere informatie
Niek Fransen, 06-24813476
www.cnvjongeren.nl
info@cnvjongeren.nl
030-2913684