Stichting wakker dier

Wakker dier lanceert nationale veggiedog campagne

Amsterdam 7 juli 2006; Stichting Wakker Dier start vandaag op de braderie in het centrum van Weert haar nationale campagne om VeggieDogs te promoten www.veggiedogs.nl. Daartoe is Harry Voss aangetrokken die met zijn Amerikaanse mobiele HotDogstand door heel Nederland zal reizen om op jaarmarkten, braderieën, evenementen etc. het publiek te laten proeven hoe verrukkelijk een vegetarische hotdog smaakt. Dagelijks zal Harry Voss via de STER blokken op radio 1 bekend maken waar de VeggieDogstand te vinden is, zodat het gehele Nederlandse publiek op de hoogte blijft van de bewegingen van het VeggieDogpromotieteam.
Voor de campagne is een subsidie verkregen van het ministerie van VROM. Staatssecretaris Van Geel noemde vlees het meest belastende onderdeel van ons voedselpakket.

De VeggieDogcampagne is een onderdeel van de bewustwordingscampagne die stichting Wakker Dier op dit moment voert om de consumptie van plantaardige (en dus diervriendelijke) producten te promoten.
Op dit moment telt Nederland 700.000 vegetariërs en 3,5 miljoen vleesverlaters. Wakker Dier zet zich in om die aantallen substantieel te vergroten. Directeur Marianne Thieme: 'Als we allemaal een hapje helpen, kunnen we de bio-industrie de wereld uithelpen.'

Om 14 uur komt dierenwelzijnswethouder Sijben van de gemeente Weert een hotdog in ontvangst nemen.
U bent van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn en ook zelf te proeven hoe overbodig vlees aan het worden is, als gevolg van de ontwikkeling van uitstekende vegetarische alternatieven.


- einde persbericht -

Persinfo: Harry Voss, 06 22932937 of Marianne Thieme 06 242 699 17 Exacte lokatie: Wilhelminasingel, op de hoek van het postkantoor