Gemeente Beuningen


Werkzaamheden juli
In de gemeente Beuningen zijn de medewerkers van de afdeling Beheer Openbare Ruimte, de DAR en Breed iedere dag bezig om uw leefomgeving schoon en veilig te houden. In de maand juli kunt u ons tegenkomen bij de uitvoering van de volgende werkzaamheden.

Opruimen zwerfafval
Nu het mooie weer aanbreekt, gaan mensen meer fietsen en wandelen. Ook over de Dijk, en dat is de reden dat we de prullenbakken daar vanaf nu niet één maar tweemaal per week leegmaken. In de nabijheid van de glas- en kledingcontainers en JOP-locaties ruimen we het zwerfafval twee keer per week op.
Het zwerfafval langs de wegen in de gemeente Beuningen ruimen we regelmatig op. Langs de hoofdwegen gebeurt dit wekelijks, de wegen in het buitengebied en de Dijk worden één keer in de twee weken schoongemaakt.

Hondenuitlaatvelden
Eén keer per 2 weken reinigen we alle hondenuitlaatvelden door tijdens het maaien de uitwerpselen op te zuigen. Ook legen we de Depodogs.

Maaien bermen
Vanaf 3 juli worden de bermen in de gemeente gemaaid. De bermen langs de Van Heemstraweg worden 3 maal per jaar gemaaid, de bermen langs de Waalbanddijk, de Ir. van Stuivenbergweg, de Schoenaker en in het ARN park komen tweemaal per jaar aan de beurt. De zichthoeken worden eenmaal per jaar onder handen genomen, evenals de overige bermen in het buitengebied.

Reinigen komborden en verkeersborden
De komborden en de verkeersborden langs de hoofdwegen maken we 2 of 3 keer per jaar schoon, de verkeersborden in de wijken eenmaal.

Verwijderen waterlot bomen
Om de vorm van de boom te handhaven halen we de uitsteeksels en wildgroei aan de stam van de boom weg. Dit doen we bewust in deze periode omdat er nu de minste kans bestaat de weggehaalde gedeelten opnieuw gaan groeien.

Randsnoei bosplantsoen, sierheesters en bodembedekkers De komende weken wordt randsnoei toegepast bij het bosplantsoen, de sierheesters, bodembedekkers en botanische rozen die in de kernen staan. Dit gebeurt eenmaal per jaar.