Gemeente Soest

De Kwekerij

Datum: 07/07/2006

Milieucentrum De Kwekerij bereidt zich voor op nieuw schoolseizoen

De basisscholen hebben zomervakantie, voor het milieucentrum een goed moment om zich voor te bereiden op het nieuwe schoolseizoen. Daarom is de Kwekerij aan de Molenweg voor publiek gesloten vanaf 14 juli tot en met 14 augustus 2006.

De Kwekerij begint in september met een kabouter-natuurpad voor kleuters. In die periode is een bezoek aan onze landschappentuin zeer de moeite waard. In oktober, november en december 2006 kunt u in het milieucentrum de tentoonstelling "Hé, Watt-je!" bezoeken. De tentoonstelling gaat over het gebruik van energie en nodigt uit om ons energiegebruik eens onder de loep te nemen. Speciaal voor de bovenbouwgroepen van het basisonderwijs wordt er bij de tentoonstelling een lesprogramma ontwikkeld.

Organisaties die meewerken aan het jaarprogramma Natuur- en Milieueducatie (NME) in Soest zijn:

Milieucentrum de Kwekerij (gemeente Soest), kinderboerderij de Veenweide (Stichting Balans), IVN scholenwerkgroep (IVN Eemland), Stichting Vogelopvang, Werkgroep floralia (Groei & Bloei, Soest), RMN en Hydron.

Op dit moment hebben alle basisscholen in de gemeente Soest voor het aankomende schoolseizoen 2006-2007 samen alweer meer dan 500 inschrijvingen gedaan op lesprojecten, activiteiten en lesmaterialen uit het jaarprogramma NME in Soest. Dat betekent dat ook volgend schooljaar vrijwel alle kinderen uit Soest en Soesterberg weer op veel positieve manieren worden betrokken bij hun directe leefomgeving en de zorg en aandacht daarvoor.

Bezoek voor meer informatie over ons werk onze website www.soest.nl/nmcsoest of neem na de zomersluiting contact op met: Johan Simon (035) 6093202 / Pauline van Norden (035) 693454 of stuur een e-mail naar milieucentrum@soest.nl.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer