Politie Hollands Midden

Datum: 7 juli 2006

Noordwijk Verkeersongeval Op donderdag 6 juli, rond 18.30 uur, is een 38 jarige racefietser uit Leiden gewond geraakt. De fietser die over het fietspad van de Van de Mortelstraat reed, komende uit de richting van de Gooweg, had daar niet mogen fietsen. Dat werd aangegeven door een bord dat de rijrichting aangeeft. Een automobiliste, een 26 jarige Noordwijkse, wilde de Van de Mortelstraat oversteken vanaf de St. Jeroensweg teneinde de Clusiusweg op te rijden. De automobilist had de fietser niet verwacht en wilde oversteken. De fietser zag de auto aankomen en ging zo hard op zijn remmen staan dat hij over zijn stuur klapte en op het wegdek viel. De fietser heeft de auto niet geraakt. Hij kwam op zijn hoofd terecht en liep een hoofdwond op en vermoedelijk een hersenschudding. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Noordwijkerhout Bedorven etenswaren in bos gedumpt

De politie heeft donderdagmiddag, 6 juli, twee Amsterdammers van 23 en 26 jaar aangehouden en bekeurd voor het storten van bedorven etenswaren in een bos. Agenten zagen de twee bij een bestelwagen staan in het bosgebied langs de Ruigenhoekerweg. De mannen gooiden vanuit een koelkast ongeveer dertig pakketten bedorven etenswaren op de grond. De stank in de auto zou volgens één van de mannen niet meer te houden zijn waarna besloten werd de pakketten weg te gooien. De twee kregen een bekeuring van ieder 130 euro.

Oegstgeest Aanhouding na vernieling kunstwerk

De politie heeft donderdagavond, 6 juli, een 14 jarige jongen uit Oegstgeest aangehouden op verdenking van vernieling van een nieuw geplaatst kunstwerk. De politie kreeg de melding dat een groep jongens het beeld aan de Irislaan aan het bekrassen en aan het bekogelen was. De verdachte werd na een zoekslag en op basis van het signalement in de omgeving aangehouden. Het beeld bleek aan beide kanten bekrast te zijn met stift, krijt en met een scherp voorwerp. De politie doet verder onderzoek naar de andere jongens.

Leiden Klap op neus Een 21 jarige man uit Leiden heeft aangifte gedaan bij de politie van mishandeling. De man was op vrijdag 7 juli, rond 02.30 uur, buiten op de Lammermarkt. Daar ontstond een ruzie tussen een groepje jongens waarvan hij er één kende. Hij wilde de ruzie sussen. Eén jongen had het vervolgens op de Leidenaar gemunt. Hij sloeg de Leidenaar een aantal keren op zijn neus. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Leiden Waterfontein veroorzaakt onenigheid De politie heeft donderdagavond 06 juli, rond 21.50 uur, moeten optreden tegen een onenigheid die op het water van de Nieuwe Rijn ter hoogte van de Hoogstraat was ontstaan. De enigheid ontstond nadat een motor van de boot door half boven het water te hangen aangezet werd en een waterfontein veroorzaakte. De waterstraal die ontstond kwam terecht in een andere boot waardoor personen maar ook geluidsapparatuur nat werden. De geluidsapparatuur stopte er direct mee. De personen in deze boot werden kwaad en verschillende personen hebben vervolgens ingeslagen op en geschopt naar de eigenaar van de boot. Agenten mengden zich in de ruzie en noteerden de namen van verschillende personen. De politie beval de veroorzaker van de waterstraal te vertrekken om erger te voorkomen. De geslagen eigenaar, een 32 jarige Leiderdorper, deed aangifte bij de politie van openlijk geweld. De politie heeft de zaak in onderzoek en heeft al verschillende verklaringen op papier gezet.

Alphen aan den Rijn Ruzie op de ligweide van de Zegerplas De politie heeft op donderdagavond 6 juli de gehele avond regelmatig toezicht gehouden op de dagcamping en de ligweide van de Zegerplas. Vanwege het warme weer waren er volop personen die van het recreatiegebied gebruik maakten. Omstreeks 21.20 uur bleek de sfeer erg drukkend. De surveillerende agent werd aangesproken door een 15 jarige Alphenaar. Hij had met een groep aan de zijde van de begraafplaats gezeten, maar werd gehinderd door een grote groep jongeren die penalty's schoot. Het doel was op 3 meter afstand van de groep, waarop de bal enige keren hard in de groep terecht kwam. Op een gegeven moment sprak de groep de andere voetballende groep aan. De personen uit deze groep reageerde agressief. Een jongen uit deze groep sloeg de 15 jarige Alphenaar twee maal in het gezicht. De agent riep assistentie in. Ondertussen meldden zich diverse getuigen en de verdachte zou nog in de groep staan. De agent heeft geprobeerd de verdachte te achterhalen maar door de drukte is de verdachte toch weg weten te komen. De politie zet het onderzoek naar de verdachte voort. Getuigen die meer weten over de verdachte worden gevraagd zich te melden bij de politie van Alphen aan den Rijn via 0900-8844.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen na winkeldiefstal

De politie heeft donderdagmiddag, 6 juli, een 34 jarige vrouw uit Breda en een 37 jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Beveiligingsmedewerkers zagen de vrouwen zich verdacht gedragen in een warenhuis en besloten hen te volgen. Een van de beveiligingsmedewerkers zag de vrouwen kleding stelen bij een winkel in de Aarhof. De vrouwen brachten de spullen naar een auto waarna ze weer terugliepen naar het winkelcentrum. De politie werd intussen ingeseind. De vrouwen liepen vervolgens naar twee andere winkels en vervolgens opnieuw naar de kledingzaak waar ze de kleding hadden gestolen. Daar werden ze aangehouden door de politie. De politie nam de gestolen spullen, schoonmaakmiddelen en een groot aantal kledingstukken, in beslag.

Bodegraven Verdachte van diefstal uit zwembad aangehouden

De politie heeft donderdag 6 juli een 15 jarige jongen uit Bodegraven aangehouden op verdenking van diefstal van goederen uit het zwembad. De diefstal werd maandagavond, 3 juli al gepleegd. Zwembadpersoneel had na de melding door de aangeefster de videobeelden veiliggesteld waarop te zien was hoe twee jongens een tas uit een openstaande kluis wegnamen. De tas werd korte tijd later weer in de kluis teruggedaan. Donderdag werd één van de jongens in het zwembad herkend door personeel. De jongen werd aangesproken op de diefstal welke hij later bekende. De politie heeft de jongens vervolgens aangehouden. Uit de tas werden een mobiele telefoon, geld en sigaretten weggenomen.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --