Gemeente Hengelo

Sloop Pijpenbuigerij in Hart van Zuid gestart

Dat er in Hart van Zuid de komende jaren veel gebouwd wordt, is bij veel mensen bekend. Maar voordat je gaat bouwen, moet er natuurlijk ook ruimte gemaakt worden, slopen dus.De Pijpenbuigerij van Stork aan het Esrein was donderdag 6 juli aan de beurt. Het industriële pand moest eraan geloven en aan wethouder Kok de eer om de eerste muur omver te werpen.

Het is een oude hal, met veel beton, ijzer en stof. Toch verrijst hier binnenkort een groot aantal woningen. De sloopwerkzaamheden moeten nauwkeurig uitgevoerd worden, want de Weverij naast de Pijpenbuigerij blijft gewoon staan. Het pand is kwetsbaar, dus daar hebben de slopers rekening mee te houden. Het sloopbedrijf Jan Stokkentré heeft de taak om het pand tegen de vlakte te gooien.

Moderne wijk met ongeveer 90 woningen

Het gebied waar de industriële hal staat, heet staks Langeler Erve. Door bouwbedrijf Van Wijnen worden er het komende jaar zon negentig woningen gebouwd. Langerer Erve is onderdeel van de toekomstige Woonstad die in Hart van Zuid wordt ontwikkeld. In het najaar begint het bouwrijp maken. In het deelproject Binderij komen bijna veertig huizen met tuinen. In het plan Weverij worden zeven woon- en werkeenheden gebouwd. Het plan Buigerij bestaat uit ruim 40 appartementen.We maken hier een nieuwe moderne woonwijk met er- en herkenning van de geschiedenis van Hengelo, aldus directeur Hart van Zuid, Jan Nieuwenhuizen.

Slopen kan ik erg goed

De slopershelm en de kraanmachine worden overgedragen aan projectwethouder Hans Kok. Die is blij met deze taak. Slopen kan ik erg goed., aldus de wethouder Ik ben alleen nog steeds verbaasd dat de firma Stokkentré mij zon machine uitleent. Misschien rij ik straks nog even langs een paar andere pandjes in de stad. Als een volleerd sloper duikt Kok vervolgens de cabine in om in no-time een muur om te duwen. De eerste sloophandeling in hart van Zuid is een feit.