Politie Gelderland-Zuid

Heel erg dronken bestuurster

Beneden-Leeuwen, 07-07-2006 o Donderdagavond zagen toevallig passerende brandweermedewerkers dat op de Zandstraat in Beneden-Leeuwen een vrouw met haar auto over een verkeersgeleider reed. Daarna nam de vrouw de bocht naar het Zijveld zo ruim dat zij op de verkeerde weghelft terechtkwam. Daar bleek zij niet meer verder te kunnen rijden. De brandweermedewerkers waarschuwden de politie.

De vrouw, een 23-jarige inwoonster van Zutphen, bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te zijn. Bij ademanalyse op het politiebureau blies zij 1125 ug/l wat ongeveer overeenkomt met 2,6 promille. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs is ingenomen.

Aanrijding
Tevens bleek dat de auto waarin de vrouw reed kort daarvoor betrokken was bij een aanrijding in Heerewaarden. Daar was de auto door de Noorderhoek gereden en had daarbij enkele paaltjes omvergereden. Twee kinderen die daar aan het spelen waren konden zich ternauwernood in veiligheid brengen. Een getuige noteerde het kenteken van de auto. Het bleek de auto te zijn waarin later de Zutphense is aangetroffen. De vrouw ontkent bij de aanrijding betrokken te zijn geweest. (03)