Gemeente Harlingen

Stremming spoorwegovergang Kimswerderweg/ Stationsweg na de bouwvak 7-7-2006
Langzamerhand worden de contouren van de rotonde op het kruispunt Stationsweg - Kimswerderweg zichtbaar. Na de bouwvakvakantie (vanaf maandag 21 augustus) zal het verkeer de nodige hinder ondervinden omdat de spoorwegovergang wordt afgesloten voor alle verkeer. Dit betekent dat verkeer tussen de Kimswerderweg en de Stationsweg gedurende tien weken niet mogelijk is.

Omleiding
Er wordt daarom een omleidingsroute ingesteld van de Kimswerderweg via de Achlumerdijk, F. Domela Niewenhuisstraat, Grensweg en Almenumerweg. Bovendien wordt de afrit van de N31 op de Stationsweg afgesloten. Dit verkeer wordt omgeleid via de afrit Koningsbrug.

Openbaar vervoer
Het Openbaar Vervoer vanaf Franeker wordt omgeleid via de Kanaalweg, Franekertrekvaart en Zuidoostersingel en het Openbaar Vervoer richting Sneek en Afsluitdijk wordt omgeleid via de Koningin Wilhelminastraat en Koningin Julianastraat. Mede om deze reden zijn de drempels in de Koningin Julianastraat aangepast en zijn er drempels in de Kon. Wilhelminastraat aangebracht. Daarnaast zal er een tijdelijk parkeerverbod in de Koningin Wilhelminastraat en de Koningin Julianastraat worden ingesteld om de hinder voor het Openbaar Vervoer te beperken.