Verzamelberichten vrijdag

's-Hertogenbosch, 07-07-2006

Aanrijding letsel

Drunen Bij een aanrijding op de Beethovenlaan te Drunen is op 6 juli 2006 omstreeks 15.10 uur een 81 jarige fietser uit Drunen licht gewond geraakt. De man kreeg geen voorrang van een 39 jarige automobiliste uit Drunen.

Verdachten mishandeling aangehouden

s-Hertogenbosch Bij een vechtpartij op de Smaragd te Den Bosch op 6 juli 2006 zijn een 15 en 37 jarige vrouw uit Den Bosch aangehouden wegens mishandeling van een 18 jarige vrouw uit Den Bosch en een 17 jarige jongen uit Hedel. De oorzaak van de vechtpartij is een al langer slepend conflict tussen beide partijen.

Winkeldieven aangehouden

s-Hertogenbosch Een 14 en 16 jarig meisje uit Zaltbommel zijn op 6 juli 2006 aangehouden ivm diefstal van kleding uit een winkel aan de Arena te Den Bosch. Ze werden door een beveiligingsmedewerker op heterdaad betrapt. Bij hun aanhouding bleek dat ze ook in een andere winkel kleding hadden weggenomen.

Verdachte mishandeling aangehouden

s-Hertogenbosch Een 19 jarige jongen uit Den Bosch is op 6 juli 2006 aangehouden ivm mishandeling van een 14 en 15 jarig meisje uit Den Bosch.

Harddrugs inbeslaggenomen

s-Hertogenbosch Bij een 39 jarige inwoner in Den Bosch zijn bij een onderzoek in zijn woning een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen, evenals attributen die gebruikt worden voor dealen van drugs. De 39 jarige bewoner uit Den Bosch is aangehouden en inverzekering gesteld.

Mishandeling

s-Hertogenbosch Een 17 en 20 jarige jongen uit Den Bosch zijn op 5 juli 2006 omstreeks 20.30 uur mishandeld door een groep, nog onbekende jongeren.

De twee slachtoffers waren met een bal aan het spelen aan het Engelenmeer te Den Bosch, toen een groepje van 5 jongeren in leeftijd van 17-20 jaar op hen afkwamen. Een van de jongens ging voor het 17 jarige slachtoffer staan en nam een dreigende houding aan. Op een gegeven moment ontstaat een vechtpartij tussen beiden, waarbij het 17 jarige slachtoffer door meerdere jongens uit de groep wordt aangevallen. Hierop komt de 20 jarige jongen hem te hulp. Als op een gegeven moment de slachtoffers met een steekvoorwerp worden gestoken, vluchtten ze weg. Het 17 jarige slachtoffer heeft zich aan zijn verwondingen in het ziekenhuis laten behandelen.

Verdachte vernieling aangehouden

Uden Een 38 jarige vrouw uit Uden is op 6 juli 2006 aangehouden ivm vernieling van een ruit van een woning van een 43 jarige man aan de Beatrixhof te Uden. Het betreft een langslepende onenigheid tussen beide partijen.

Jonge winkeldievegges aangehouden

Boxmeer De politie heeft donderdagmiddag twee jonge winkeldievegges aangehouden in een winkel aan de Steenstraat in hun woonplaats Boxmeer. De meisjes van 13 en 14 jaar oud hadden kort daarvoor make up-artikelen ter waarde van 43,30 gestolen. Personeel van de winkel betrapte hen hierop nadat de alarmering in de winkel afging. De meisjes zijn na verhoor heengezonden.

Kop-staart-botsing tijdens zeer slecht weer

Oss Op de Raadhuislaan in Oss heeft gisteravond een kop-staart botsing plaatsgevonden. Een 19-jarige Osse automobilist reed op deze weg
-komend uit de richting van de Kromstraat- ter hoogte van het Raadhuishof toen hij ten gevolge van het zeer slechte weer te laat een 21-jarige Udense medeweggebruiker opmerkte, die aldaar stond voorgesorteerd om linksaf te slaan. Hierop kwamen beide voertuigen in botsing. Vervolgens botste de Udenaar op de auto van een 20-jarige voorganger die voor hem stond. Een 18-jarige vrouw die in een van de autos zat, klaagde over nekpijn. Zij werd voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Rijbewijzen ingevorderd

Oss De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag de rijbewijzen ingevorderd van twee inwoners van Lith van 19 en 20 jaar oud. De mannen vielen de agenten op toen zij achter elkaar reden op de Osse Koornstraat. Toen de agenten zagen dat ter plaatse een stopbord omver was gereden, hebben ze beide bestuurders gevolgd en vervolgens staande gehouden op de Macharenseweg.

Tijdens de staandehouding werd duidelijk dat de 19-jarige bestuurder het bord omver had gereden. Tevens wees een blaastest uit dat beide mannen veel te veel alcohol hadden gedronken om een auto te kunnen besturen. Ze zijn aangehouden en na verhoor heengezonden met een proces verbaal en een rijverbod.