Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 juli 2006

Man bedreigt portier en wordt aangehouden

Enschede

Een 27 jarige man uit Enschede is door de politie aangehouden wegens het bedreigen van een 31 jarige Enschedese portier op vrijdag 7 juli om 01.30 uur. De portier werd in een horecagelegenheid aan de Oude Markt in Enschede bedreigd omdat hij de 27 jarige man de toegang had geweigerd. Volgens de portier had de man een week daarvoor in de horecagelegenheid ruzie gekregen met als gevolg dat hem vier weken lang de toegang zal worden geweigerd. De 27 jarige was het hier niet mee eens en bedreigde de portier. De 27 jarige verdachte werd na zijn aanhouding in de omgeving van de Oude Markt meegenomen naar het politiebureau en is voor verhoor opgesloten. (06-086325)

Man bewerkt met glas

Enschede

De politie hield op vrijdag 7 juli om 03.45 uur een 21 jarige Enschedeër aan in een horecagelegenheid op de Oude Markt in Enschede. De man had eerder op de avond ruzie gekregen met een 18 jarige Enschedeër waarbij hij de 18 jarige met een glas in zijn gezicht sloeg. Het slachtoffer raakte gewond en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. De 21 jarige verdachte is voor verhoor opgesloten. De politie maakt proces-verbaal op. (06-086349)

Bromfietser gewond na aanrijding

Enschede

Een 17 jarige bromfietser uit Enschede is op donderdag 6 juli om 20.55 uur bij een aanrijding op de kruising Bergweg/Schuttenkamp gewond geraakt. De bromfietser werd aangereden door een 40 jarige automobiliste uit Enschede. Zij reed op de Bergweg en verleende op de kruising geen voorrang aan de bromfietser die voor haar van rechts kwam. Het slachtoffer werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (06-086271)

Veelpleger aangehouden voor diefstal snorfiets

Hengelo - Enschede

Een politieagent zag op donderdag 6 juli om 08.45 uur een snorfietser rijden op de Gronausestraat in Enschede. De agent herkende als bestuurder een bekende veelpleger uit Enschede en liet het verzekeringsplaatje van de snorfiets natrekken. Onderzoek wees uit dat deze een dag eerder gestolen was op de Markt in Hengelo. De 37 jarige Hengelose eigenaresse had haar snorfiets op woensdagmiddag 5 juli gestald op de Markt in Hengelo. Na het ontdekken van de diefstal ging zij direct naar het politiebureau om aangifte te doen. De 47 jarige veelpleger kon door de politie om 08.55 uur op de Hogelandsingel in Enschede worden aangehouden. Hij werd voor verhoor opgesloten is later op de dag in verzekering gesteld. In de loop van vrijdag 7 juli zal hij bij justitie worden voorgeleid. De snorfiets kon weer aan de eigenaresse worden teruggegeven. (06-085489)

Drie aanhoudingen bij burenruzie

Hengelo

Op vrijdag 7 juli om 00.15 uur werd een burenruzie gemeld op de Handelstraat in Hengelo. Een 37 jarige bewoner zou zijn mishandeld door zijn 37 jarige buurman en diens vrienden. Politieagenten troffen het gewonde slachtoffer in zijn woning aan. De man verklaarde eerder op de dag een handgemeen te hebben gehad met het zoontje van zijn buurman. Zijn vader was nu samen met twee vrienden verhaal komen halen. Ze bonkten op de deur en schreeuwden dat hij zijn deur moest opendoen. Toen dit niet snel genoeg ging werd de voordeurruit ingeslagen. De drie mannen stormden de woning binnen en mishandelden de bewoner. Politieagenten hielden de 37 jarige buurman samen met een 28 jarige en 38 jarige Hengeloër in zijn woning aan. De drie verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau en voor verhoor opgesloten. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. (06-086304)

Fietsster gewond naar ziekenhuis

Almelo

Een 17 jarig meisje uit Almelo is op donderdag 6 juli om 15.50 uur bij een ongeval op het fietspad gelegen in het Stadspark in haar woonplaats gewond geraakt. Een 12 jarige jongen uit Almelo haalde twee voor hem rijdende fietsers in. Na het inhalen kwam hij met zijn fiets tegen de 17 jarige aan die uit tegenovergestelde richting kwam. Het meisje kwam ten val en raakte gewond. Zij werd door een ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (06-086082)

Politie neemt rijbewijs van beginnend bestuurder in

Almelo

Een 20 jarige automobiliste uit Manderveen kon haar pas gehaalde rijbewijs bij de politie achterlaten na het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten gaven de Manderveense op vrijdag 7 juli om 01.30 uur een stopteken op de Ootmarsumsestraat in Almelo. De blaastest wees uit dat de vrouw te veel had gedronken. Ze werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier werkte de 20 jarige mee aan een ademanalysetest. De uitslag (1,13 promille) was voldoende om het rijbewijs van de beginnend bestuurder in te nemen. De politie maakt proces-verbaal op. (06-086314)

Jongen bekend brandstichting in school

Goor

In de nacht van 31 december op 1 januari jl., werd brand gesticht in een school aan de P. Langendijkstraat in Goor. Door deze brand ontstond een schade van ongeveer 157.000 euro. Door de politie van de afdeling Hof van Twente werd een onderzoek ingesteld en naar aanleiding van dit onderzoek werd op 28 juni jl. een 16 jr. jongen uit Goor aangehouden die ervan werd verdacht de brand te hebben gesticht. De jongen bekende de brandstichting en verklaarde dat hij vuurwerk naar binnen had gegooid waardoor de brand was ontstaan. Proces-verbaal is opgemaakt en de 16 jr. zal zich voor de kinderrechter moeten verantwoorden. (06-000031)

Sonja Eerhard: 053-4555588


---- --