Gemeente Ede

Nummer 142 / Ede, 7 juli 2006

Burgerjaarverslag 2005

Ede beweegt en vernieuwt

Het Burgerjaarverslag 2005 is klaar. Hierin vertelt burgemeester R.C. Robbertsen over 2005, een jaar waarin de gemeente Ede veel heeft gedaan en waarin veel is gebeurd. Centraal staat wat de gemeente voor de inwoners heeft gedaan en hoe ze dat heeft gedaan.

De lezer kan zien wat de gemeente doet, wat ze wil bereiken en of ze daarin slaagt. Onderwerpen die aan bod komen zijn: dienstverlening, communicatie, participatie en inspraak, afhandeling van klachten en bezwaren en veiligheid. Burgemeester Robbertsen geeft zijn visie op de ontwikkelingen van het afgelopen jaar.

Veel bereikt
Uit het jaarverslag blijkt dat Ede in 2005 veel heeft gedaan wat ze in 2004 heeft beloofd te zullen doen. Zo is de digitale dienstverlening verder ontwikkeld, zijn maatschappelijke problemen aangekaart met het project Je normen hebben waarde, is het aantal klachten omlaag gegaan en zijn klachten en bezwaren die er wel waren sneller afgehandeld. De communicatie via internet en e-mail is verbeterd en burgers worden steeds vaker vroegtijdig betrokken bij besluitvorming. Met de veiligheid in Ede gaat het goed, hoewel de capaciteit van de politie een voortdurende zorg blijft. Burgemeester Robbertsen geeft aan dat het zaak is altijd alert te blijven en te blijven werken aan verbeteringen.

Beweging en vernieuwing
De titel van het Burgerjaarverslag 2005 is Ede beweegt en vernieuwt. Die is gekozen omdat er veel gebeurt in Ede en de buitendorpen. De gemeente werkt aan een veilige woon- en leefomgeving met goede voorzieningen en besteedt veel aandacht aan onderwijs, welzijn en cultuur. Natuurlijk is er veel aandacht voor behoud van landschap en natuur.

Trots
Burgemeester Robbertsen besluit het Burgerjaarverslag met een persoonlijke boodschap: Ik blijf me inzetten voor een samenleving waarin we allemaal samen leven en samen ruimte delen. Dat vergt inzet en energie. Samen leven betekent respect en verdraagzaamheid en dat we elkaar aanspreken op zaken die beter of anders moeten. Laten we beseffen hoe mooi onze samenleving is. Rijkelijk geschakeerd met verschillende mensen en culturen. Dat moet zo blijven. Dat is de waarde van onze maatschappij.

Volledig verslag
Het volledige Burgerjaarverslag 2005 is te lezen op de website www.ede.nl. Verder is het op te vragen of af te halen bij het gemeentelijk Infocentrum in stadskantoor De Doelen aan het Raadhuisplein 2. Telefoon: (0318) 68 02 10 van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

---

Noot voor de reactie:

Nadere informatie bij Henk Faas, communicatie adviseur (0318) 68 01 38

Laatste wijziging: 07-07-2006