Ingezonden persbericht


Vanavond Fries bommetje in Hallum

HALLUM - Openluchtzwembad De Sawn Stjerren in Hallum organiseert vanavond het eerste Fries kampioenschap bommetje. Het kampioenschap maakt deel uit van dertig jaar zwemvierdaagse in openluchtzwembad Hallum.

Sinds jaar en dag worden er in zwembaden waterbommetjes gemaakt. Vijf jaar geleden bedacht badmeester Cor Stuut dat je van waterbommetjes maken ook wel een wedstrijd kon gaan houden en hij organiseerde het eerste NK Bommetje in Zwembad Noord in Stadskanaal. Sinds die tijd is de populariteit van het Bommetje alleen maar gestegen en worden er in nagenoeg alle zwembaden in Nederland bommetjes gemaakt. Uitgangspunt was om na een sprong vanaf de kant, startblok, lage of hoge duikplank of zelfs vanaf een 10 meter toren te springen en het water vervolgens zo hoog mogelijk te doen spatten.

Inmiddels zijn in 2005 de eerste echte Wereldkampioenschappen gehouden en hebben o.a. Duitsland, Nederland, Zwitserland, Oostenrijk, Engeland, Italië, België en Nigeria de handen ineen geslagen en twaalf verschillende Internationaal erkende waterbommetjes bedacht.

Tijdens het Fries kampioenschap kunnen talentvolle bommetjesmakers zich plaatsen voor het WK bommetje, dat zal worden gehouden van 8 tot en met 11 augustus in het Duitse Dillingen.

Het kampioenschap gaat om 19.30 uur van start. Kandidaten kunnen zich aanmelden bij Openluchtzwembad De Sawn Stjerren - 't Blikkelân 17, 9074 CM Hallum - Telefoon: 0518 43 14 49 - Fax: 0518 43 14 49

E-mail: info@desawnstjerren.nl