Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Winterswijk - inbreker aangehouden bij                    |
|     |verlichtingscontrole                                      |
Het overkomt je als politieman niet iedere dag dat je bij een verlichtingscontrole een inbreker aanhoudt. Twee Winsterswijkse agenten hadden dit geluk wèl, toen zij onlangs in de nachtelijke uren een jongen controleerden, omdat hij zonder licht fietste. Deze week sloot de politie het onderzoek af.

De aanhouding vond op 23 juni op de Tuunterstraat in Winterswijk plaats. Agenten controleerden tijdens hun nachtelijke surveillance een 17-jarige Winterswijkse jongen die zonder licht reed. Al snel merkten zij, dat de jongen nogal zenuwachtig was en ook onduidelijke verklaringen aflegde over de fiets waarop hij reed. Toen hij ook nog eens de benen trachtte te nemen, wisten de agenten dat er iets goed fout zat. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht.

In de daarop volgende dagen, nadat hij in verzekering was gesteld, legde de jongeman verklaringen over een groot aantal inbraken en diefstallen af. Zo wordt hij verdacht van diverse inbraken in ondermeer sportkantines, een kartbaan, een snackwagen en een tankstation. Hij had het vooral voorzien op geld, sigaretten en lege kratten.

Bij één van zijn inbraken maakt hij sleutels van een auto buit en ging met de auto aan de haal. Door onkundigheid belandde hij met de auto in een greppel.

Ook zou hij diverse fietsen en zelfs enkele antieke bromfietsen bij diefstallen uit schuurtjes hebben buitgemaakt. Drie ervan zijn inmiddels terecht. De verdachte bleek ook nog betrokken geweest te zijn bij een aanrijding en had de bromfiets waarmee dit gebeurde op de plek van de aanrijding achtergelaten en was er lopend vandoor gegaan. De bromfiets bleek namelijk gestolen te zijn. Ook niet te vergeten: de fiets waar op hij gecontroleerd werd, was ook gestolen ! De eigenaar had aangifte gedaan en is op de hoogte gesteld van het aantreffen van de fiets.

De jongeman is gisteren op last van de Raadkamer in Zutphen voorlopig op vrije voeten gesteld. Hij moet zich nog voor de rechter verantwoorden.

Einde bericht
---


---

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --