1e persbericht van vrijdag 7 juli 2006

Eindhoven, 07-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Eten zonder te betalen

Donderdag hield de politie om 19.10 uur op het Stationsplein een 43-jarige man uit Maastricht aan. Hij gebruikte bij een restaurant aan het Stationsplein een maaltijd ter waarde van 64 euro terwijl hij deze niet kon betalen. Het personeel stelde de politie in kennis toen de man weg wilde gaan. De man heeft in de afgelopen weken meerdere keren gegeten zonder te betalen. Hij is meegenomen naar het bureau en is daar verhoord. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt twee ruziemakers aan

Vrijdag hield de politie om 03.30 uur op het Stationsplein twee mannen van 37 en 45 jaar uit Eindhoven aan. De twee hadden even daarvoor ruzie gekregen over de verkoop van drugs. De 45-jarige zou met een steen richting de 37-jarige verdachte hebben gegooid, waarop deze twee messen greep waarmee hij zijn tegenstander stak. De 45-jarige liep daarbij verwondingen op aan zijn pink. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Beide mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek. De steen en de messen zijn in beslag genomen.

Beek en Donk / Aarle Rixtel: Politiecontrole

De politie controleerde donderdag tussen 15.45 uur en 17.15 uur op de Bosscheweg en de Koppelstraat in Beek en Donk en op de Duivenakker in Aarle Rixtel. Er werden zestien bekeuringen uitgeschreven voor het niet handsfree bellen (1x), het niet dragen van een gordel (1x), geen rijbewijs kunnen laten zien (1x), geen invalidenkaart op een invalidenparkeerplaats (1x), rijden op een weg waar een gesloten verklaring geldt (12x).

Oirschot: Politie houdt dronken automobilist aan

Vrijdag hield de politie om 00.25 uur op de Eindhovensedijk een 36-jarige man uit Eindhoven aan. Agenten zagen hem met hoge snelheid op de A-58 rijden, daarbij slingerde hij over de weg. Toen de politie een controle wilde uitvoeren ging de man er vandoor. Hij kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Uit een blaastest bleek dat hij gedronken had. Hij blies een promillage van bijna 1,80. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Someren: Grensoverschrijdende samenwerking

Medewerkers van de politie-afdelingen Deurne-Asten-Someren en Cranendonck en van de Belgische politie begeleiden aanstaande zondag samen de wielerwedstrijd Someren-Peer-Someren. Drie Nederlandse en vijf Belgische motorrijders zullen tijdens de grensoverschrijdende wedstrijd gezamenlijk actief zijn. Daarbij zijn ook de verbindingsmiddelen op elkaar afgestemd. Het is de eerste keer dat dat op deze manier wordt gedaan.

Son: Politie houdt twee verdachten aan van diefstal

Vrijdag om 02.30 uur heeft de politie op de A-50 ter hoogte van Son twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal van aluminium onderdelen. Het gaat om een 29-jarige man uit Uden en zijn bijrijder waarvan de identiteit nog niet is vastgesteld. Agenten zagen de mannen op de Boschdijk in Eindhoven rijden in een auto die geen lichten aanhad. Daarop kreeg de bestuurder na een korte achtervolging een stopteken. In de auto lag een hoeveelheid aluminium onderdelen. Omdat de mannen niet konden aangeven hoe ze aan deze spullen kwamen werden ze aangehouden. De twee zijn ingesloten voor verder onderzoek en de onderdelen zijn in beslag genomen.

Waalre: Insluiping woning

Tussen vrijdag 00.00 uur en 07.00 uur werd in een woning aan de Stephan Zoetmulderdreef ingeslopen. Vanuit de keuken en de eetkamer werden drie portemonnees weggenomen en een handtas. Hierin zaten onder andere diverse bankpasjes en honderd euro. De bewoners hadden de deur en het raam aan de achterzijde van de woning open laten staan vanwege de warmte.

Zuidoost-Brabant: Controles politiewagen met ingebouwde camera

De onopvallende politiewagen met ingebouwde videocamera van Politie Brabant Zuid-Oost heeft donderdag tussen 6.30 en 15.30 uur gecontroleerd op een aantal wegen in Eindhoven, Helmond en Valkenswaard. Daarbij werden in totaal twaalf overtredingen geconstateerd. Eén weggebruiker kreeg drie processen-verbaal voor het te hard rijden, het negeren van een inhaalverbod en het rijden op een verdrijvingsvlak. De andere processen-verbaal gingen naar weggebruikers voor onder meer te hard rijden en het rijden zonder gordel. Beelden van de controle worden binnenkort uitgezonden bij het televisieprogramma Wegmisbruikers van SBS6.