Gemeente Winterswijk


Gemeente Winterswijk gaat handhavend optreden ten aanzien van reclameborden

6 juli 2006

Winterswijk - Op 1 mei jl. is het nieuwe reclamebordenbeleid in werking getreden. Hierin is vastgelegd waar reclame gemaakt mag worden door middel van het plaatsen van borden. Dit is voortaan alleen nog mogelijk op het eigen bedrijfsterrein mét een reclamevergunning. Het plaatsen van reclameborden buiten het bedrijfsterrein wordt niet meer toegestaan. Door dit beleid wordt ontsiering van het mooie Winterswijkse landschap tegengegaan.

Controle
In de zomer van 2005 heeft een inventarisatie plaatsgevonden van de reclameborden die in de gemeente Winterswijk stonden. Vanaf 1 juli 2006 worden de eigenaren van de grond waarop de reclameborden staan, of degenen die de reclameborden hebben geplaatst, aangeschreven. Zij worden verzocht reclameborden zo spoedig mogelijk te verwijderen. De handhavers van de gemeente gaan intensief controleren. Als reclameborden blijven staan worden juridische maatregelen getroffen.

Beleid
Het reclamebordenbeleid is van toepassing op het plaatsen van reclame-, publiciteits- en verwijsborden langs de openbare wegen in Winterswijk. Dit beleid is tot stand gekomen in overleg met verscheidene belangenorganisaties en wordt zodoende breed gedragen.