Politie Haaglanden

Persberichten 7 juli

Haaglanden, 07-07-2006

Dronken taxichauffeur zonder rijbewijs aangehouden

Den Haag - Op vrijdag 7 juli rond 4.30 uur is in de Hobbemastraat een 47-jarige Haagse taxichauffeur aangehouden voor het rijden onder invloed. Tevens bleek de verdachte te rijden zonder geldig rijbewijs. Aan het bureau legde de taxichauffeur een blaastest af, hij blies 675 ugl. De taxi viel agenten op doordat deze op de verkeerde weghelft reed.

Vechtpartij na aanrijding met letsel
Den Haag - Op donderdag 6 juli om rond 16.45 uur heeft in de De Heemstraat een aanrijding met letsel plaatsgevonden waarna een vechtpartij is ontstaan. In totaal zijn vier verdachten, drie Hagenaars van 20, 24 en 30 jaar en een 35-jarige Rotterdammer, aangehouden. De 32-jarige Hagenaar, de bestuurder van een van de voertuigen, bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Een van de inzittende, een 27-jarige zwangere vrouw uit Den Haag, is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk. Hennepkwekerij opgerold
Den Haag - De politie trof na een wateroverlastmelding donderdag om 9.30 uur in een woning in de Hobbemastraat een hennepkwekerij aan. In totaal werden 450 planten en de bijbehorend apparatuur in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de dader(s). Met opgevoerde scooter onderuit

Zoetermeer Twee meisjes (17 en 15 jaar oud) uit Zoetermeer zijn donderdag 6 juli om 21.00 uur op het Morapad onderuit gegaan met een opgevoerde scooter. Het 15-jarig meisje raakte bij de val bewusteloos. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis vervoerd. De meisjes reden op een geleende scooter. Bij technisch onderzoek bleek dat het apparaat was opgevoerd en dat de achterrem niet werkte. De eigenaar van de scooter, een 18-jarige inwoner van Zoetermeer, kreeg hiervoor twee processen-verbaal.

Dubbele snelheid

Zoetermeer Een 22-jarige automobilist uit Zoetermeer kon donderdag 6 juli om 9.30 uur zijn rijbewijs inleveren. De man reed op de Katwijkerlaan met een snelheid van 125 km/uur. De maximumsnelheid bedraagt ter plaatse 60 km/uur. De politie controleerde tussen 7.00 en 12.00 uur op de Katwijkerlaan 376 voertuigen. Er werden drie overtredingen geconstateerd.

Dronken rijder

Maasland De politie heeft vrijdag 7 juli om 0.30 uur op de Hofsingel een 66-jarige automobilist uit Maasland aangehouden wegens rijden onder invloed. De man was tegen een geparkeerde auto aangereden en vervolgens doorgereden. De automobilist werd op aanwijzing van getuigen door de politie van zijn bed gelicht. Hij blies aan het bureau 725 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Brugspringers gewond

Honselersdijk Twee jongeren, die van een brug in het water wilde springen, zijn donderdag 6 juli om 14.30 uur op een boot beland. De jongelui raakten gewond. Een werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Het bootje, waarin ze sprongen, raakte beschadigd. De politie waarschuwt al geruime tijd voor de gevaren van het springen van bruggen en treedt ook verbaliserend op. De binnenvaart en de pleziervaart ondervindt er bovendien veel hinder van.

Fietster (82) gevallen

Rijswijk Een 82-jarige vrouw uit Den Haag is op 6 juli om 14.15 uur door onbekende oorzaak ten val gekomen op t Haantje. De vrouw brak daarbij haar elleboog en werd naar het ziekenhuis in Delft vervoerd.

Twee Naaldwijkers aangehouden

Den Haag Donderdag 6 juli omstreeks 16.40 uur is een 22-jarige man en een 20-jarige man, beiden uit Naaldwijk, aangehouden voor het fietsen over het trottoir tussen het wandelende publiek. De mannen waren het hier niet mee en de 22-jarige man wilde wegrijden. Dit werd voorkomen. De 20-jarige man wilde zijn vriend helpen en pleegde verzet, waardoor een vechtpartij ontstond. Uiteindelijk zijn de twee mannen vervoerd naar het politiebureau waar zij zijn geverbaliseerd.

Motorrijder met vrouw achterop, onderuit

Den Haag Donderdag 6 juli omstreeks 18.00 uur is op de Segbroeklaan een

59-jarige Haagse man met zijn passagiere, na het optrekken bij het verkeerslicht, met de motor onderuit gegaan. Beide slachtoffers lagen midden op de kruising met de Goudenregenstraat. De man en het vrouwelijke slachtoffer, een 67-jarige Haagse, zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van het ongeval wordt nader onderzocht.
Geen ontvoering, wel wietplantage

Den Haag - Een 42-jarige Hagenaar is donderdag 6 juli om 23.00 uur aangehouden op de Baarssingel. Een politieagent die onderzoek deed naar een melding van de ontvoering van een vrouw, stuitte in de woning van de verdachte op een wietplantage. Aangetroffen werden een koolstoffilter, zes lampen, diverse stroomvoorzieningen en ongeveer 3 kilo plantjes die lagen te drogen.

De ontvoerde vrouw werd teruggevonden in een woning aan de Kuifeendstraat. Zij was door haar vriend de woning ingetrokken om een ruzie met een andere vrouw te beëindigen. Van een ontvoering was dus geen sprake.