Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Didam - Winkeldiefstal met geweld                         |
De politie onderzoekt een winkeldiefstal met geweld die heeft plaats gevonden op donderdag 6 juli omstreeks 13.30 uur bij een winkel aan het Lieve Vrouweplein.

Winkelpersoneel betrapte twee nog onbekende mannen op de diefstal. Een winkelmede-werker sprak één van daders aan en greep deze vast. De dader probeerde los te komen en stak de winkelmedewerker met een zakmes enkele malen in zijn hand. Beide mannen zijn vervolgens gevlucht en in een auto weggereden. De tassen die gebruikt zijn bij de diefstal zijn in de winkel achtergebleven. Bij onderzoek trof de politie scheermesjes en elektrische tandenborstels aan in één van de tassen. Signalement van eerste man: blanke man, normaal postuur, ongeveer 30 a 35 jaar oud, donkerblond stekeltjeshaar, wit Amerikaans T-shirt korte mouw met ronde hals, witte broek. Signalement van tweede man: normaal postuur, olijf groen T-shirt, lange spijkerbroek. De politie vraagt eventuele getuigen of mensen die bovengenoemde daders herkennen zich te melden bij de politie tel. 0900-8844.

|     |Doetinchem - Controle hangplekken                         |
Naar aanleiding van klachten door overlast van jongeren houdt de politie regelmatig controle bij bekende hangplekken. Op donderdag 6 juli omstreeks 15.00 uur controleerde de politie bij een skatebaan aan De Bongerd.

Ter plaatse trof de politie een groep tieners aan die flinke rommel had gemaakt. Tevens bleek er iets in de brand gestoken te zijn. Een 18-jarige jongeman uit Doetichem gaf aan dat hij de brand had aangestoken. Tegen de jongeman is proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft de tieners de rotzooi meteen op laten ruimen en een waarschuwing gegeven. Een volgende keer wordt verbaliserend opgetreden.

|     |Varsseveld/Westendrop/Vorden/Aalten - Verkeerscontroles   |
De politie heeft op donderdag 6 juli enkele verkeerscontroles gehouden in de Achterhoek.

In Varsseveld aan de Zelhemseweg controleerde de politie in de ochtenduren korte tijd met een lasergun. 4 passanten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 111 km/pu, de maximum toegestane snelheid is 80 km/pu.

In Westendorp aan de Doetinchemseweg controleerde de politie voor de middag ook korte tijd met een lasergun. 3 passanten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 103 km/pu, de maximum toegestane snelheid is 80 km/pu.

In Vorden aan de Wildenborchseweg controleerde de politie na de middag met een radarauto. Van de 520 passanten reden er 67 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 100 km/pu, de maximum toegestane snelheid is 60 km/pu.

In Aalten controleerde de politie met radar aan de Dinxperlosestraatweg aan het eind van de middag. Van de 240 passanten reden er 19 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/pu, de maximum toegestane snelheid is 60 km/pu.

Einde berichten
---


---

---- --