Politieberichten Eemland noord, 12.00 uur

Utrecht, 07-07-2006

Joyriding

SOEST Donderdagmiddag 6 juli rond 14.55 uur heeft de politie aan de Hellingweg twee minderjarige jongens aangehouden voor joyriding. De jongens uit Utrecht, van 12 en 13 jaar, zijn overgebracht naar het politiebureau. Een van hen, de 13-jarige verzette zich tegen zijn aanhouding en moest geboeid worden. De jongens waren in een busje gesprongen en hadden in een onbewaakt moment het busje gestart en over een terrein gereden. Er vielen geen gewonden. Wel is er schade aan een andere auto ontstaan die de jongens hebben geraakt.

De ouders hebben de jongens op het bureau opgehaald. Bekeken wordt nog welke straf moet volgen.

Man door het lint

SOEST - Donderdagavond 6 juli rond 20.10 uur heeft de politie aan de Staringlaan een 48-jarige man uit Soest aangehouden. De man vertoonde op straat agressief gedrag. Hij had een ruit ingeslagen en een tuinhek vernield. Toen agenten de man wilden aanhouden en hij niet meewerkte zagen zij zich genoodzaakt pepperspray te gebruiken. De man is vervolgens geboeid overgebracht naar het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding vernielers auto

BAARN - Donderdagavond 6 juli rond 22.50 uur heeft de politie twee jongens (15 jaar uit Baarn en 16 jaar uit Soest) aangehouden. Zij zouden aan de Lindenlaan tegen een auto getrapt hebben. Omdat getuigen een signalement hadden doorgegeven kon de politie de jongens aangehouden. Zij zijn vervolgens overgebracht naar het politiebureau en voor verhoor ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.