Politieberichten stad Utrecht, 11.55 uur

Utrecht, 07-07-2006

Jongens aangehouden na vernieling abri

UTRECHT Vier jongens uit Utrecht, in de leeftijd van 14 en 15 jaar, zijn donderdagochtend aangehouden op verdenking van vernieling van een bushokje. Omstreeks 11.00 uur kwam een melding bij de politie binnen dat ruiten van een abri op de Rubenslaan werden vernield. Toen de agenten arriveerden, zagen zij in de buurt vier jongens op de motorkap van een geparkeerde auto zitten. Drie van hen kwamen overeen met het opgegeven signalement. De vierde verklaarde dat hij bij de andere drie hoorde. Daarop zijn alle vier aangehouden. Na verhoor zijn ze heengezonden. Bekeken wordt nog welke straf moet volgen.

Man beroofd van telefoon

UTRECHT De politie is op zoek naar getuigen van een beroving op de Manenburg in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 juli omstreeks 02.30 uur. Een 23-jarige Utrechter fietste die nacht over de Manenburg langs het water in de richting van de Nieuwegracht. Ter hoogte van het Centraal Museum beroofden twee mannen hem van zijn mobiele telefoon en zijn sportschoenen. Het gaat om twee mannen tussen de 25 en 30 jaar, circa 1.80 meter lang, met een donkergetinte huidskleur en kort zwart haar. Beiden droegen donkere kleding. Een van de verdachten had een gouden voortand. Ze spraken een buitenlandse taal. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Paardenveld: 0900 88 44 (lokaal tarief).

Jongen (9) in botsing met politieauto

UTRECHT Een 9-jarige jongen uit Utrecht is donderdagmiddag met zijn fiets tegen een politieauto gereden. Daarbij raakte hij gewond aan een arm.

Het ongeval vond plaats omstreeks 16.40 uur op de kruising van de Berezinadreef en de Jeanne dArcdreef. De politieauto wilde vanaf de Berezinadreef linksaf de Jeanne dArcdreef oprijden en reed stapvoets. Vanaf de Jeanne dArcdreef reden twee jongens op de fiets. De eerste nam rustig de bocht. De tweede reed veel harder en zag de politieauto over het hoofd. Bij de aanrijding die volgde, sneuvelde een zijruit. De jongen is met snijwonden overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij is gehecht.

Rumoerige avond op Mariaplaats

UTRECHT De politie moest er in de nacht van donderdag op vrijdag twee keer aan te pas komen bij een uitgaansgelegenheid aan de Mariaplaats. Omstreeks 03.30 uur ontstond een vechtpartij op straat toen de portiers een 21-jarige Nieuwegeiner vast hielden die een glas zou hebben gegooid naar een 20-jarige vrouw uit Nieuwegein. Via cameratoezicht was te zien hoe omstanders zich ermee gingen bemoeien. Vervolgens vielen over en weer klappen. De politie hield de 21-jarige Nieuwegeiner aan. De betrokkenen van de vechtpartij zullen vandaag aangifte doen.

Eerder die nacht, omstreeks 02.00 uur, is in de uitgaansgelegenheid een 23-jarige Utrechter aangehouden wegens mishandeling van een 22-jarige bezoekster uit Utrecht. Zonder aanwijsbare reden gooide de man een barkruk tegen de vrouw. Die kwam terecht tegen haar hoofd, waardoor zij een bult opliep. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Vier mannen aangehouden voor diefstal

UTRECHT Vier mannen uit Utrecht, drie van 22 jaar en één van 17, zijn donderdagmiddag aangehouden op de Nobelstraat op verdenking van poging tot diefstal van een scooter kort daarvoor op de Drakenburgerstraat.

Een getuige meldde omstreeks 14.40 uur dat de dieven vluchtten in een auto. De politie trof de auto aan op de Nobelstraat en reed deze klem. In de auto lagen een wapenstok en inbrekersgereedschap. Deze zijn in beslag genomen. Onderzocht wordt of een of meer van de verdachten ook in verband kunnen worden gebracht met een autokraak een uur daarvoor in de Noorderstraat. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

'Schoon, heel en veilig' actie in Kanaleneiland

UTRECHT - Op woensdag 5 juli vond er een grote 'schoon, heel en veilig' actie in Kanaleneiland-Zuid plaats. Bij deze actie werkten politie, gemeente, brandweer en woningbouwcorporaties samen.

Op 14 april 2006 vond er een soortgelijke actie plaats in Kanaleneiland-Noord. De acties hadden twee doelen: allereerst het in kaart brengen van vluchtroutes van de verdachten om daarmee de 'pakkans' te verhogen. Daarnaast werd de wijk eens extra onder de loep genomen en werd er gekeken naar de leefbaarheid en veiligheid in de wijk. Zo werd er gelet op: slingerende winkelwagens, vervuilde achterpaden, hangplekken, vluchtwegen en onveilige plekken in de wijk.

Tientallen agenten gingen samen met gemeente en woningbouwcorporaties de straat op. Meerdere keren werden de corporaties bij verschillende portieken geroepen om te kijken hoe de portiek of de sloten verbeterd konden worden. Ook was er veel vervuiling te zien op de achterpaden bij flats. Soms zo erg dat de doorgang werd versperd. Dit kan gevaarlijk zijn als zich er calamiteiten voor doen.

Jonge winkeldievegges gepakt

UTRECHT Een 13-jarig meisje uit Utrecht is donderdagmiddag betrapt op diefstal van een bikini bij een winkel aan het Vredenburg. Toen ze de winkel omstreeks 15.15 uur verliet, ging het alarm af. Winkelpersoneel droeg het meisje over aan de politie.

Een 13-jarig meisje uit Vianen liep bij een winkel aan de Oudegracht tegen de lamp. Een medewerker zag haar spullen ter waarde van 30 euro in haar tas stoppen zonder te betalen. Het ging om twee topjes en meerdere accessoires. In overleg met de ouders worden de meisjes doorverwezen naar Bureau Halt.

Snorfietsster misdraagt zich

UTRECHT Een 20-jarige Utrechtse is donderdagavond aangehouden omdat ze zich meermalen had misdragen. Een politieagent sprak de vrouw omstreeks 18.45 uur aan omdat ze met hoge snelheid op haar snorfiets reed over de Bakkerstraat, tussen het winkelend publiek door. De vrouw kon zich niet legitimeren, maar zei wel een bromfietscertificaat te hebben. Bij navraag bleek dat niet het geval.

Ook over haar telefoonnummer bleek zij te liegen. Daarop werd ze aangehouden om op het bureau haar identiteit te controleren. De Utrechtse was het daar niet mee eens en schold de agent uit en spuwde hem meermaals in het gezicht. Daarop werd zij geboeid en overgebracht naar het politiebureau. De agent heeft aangifte gedaan wegens belediging. De vrouw is na verhoor vrijgelaten. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

(Brom)fietsen in het voetgangersgebied

UTRECHT Op de Choorstraat heeft de politie donderdag gecontroleerd op fietsen in het voetgangersgebied. Tussen 17.45 en 18.30 uur werden 12 bekeuringen uitgeschreven. Daarvan waren er 9 voor fietsers en 1 voor een bromfietser. Nog eens 2 bekeuringen werden uitgeschreven wegens geen helm dragen op de bromfiets.

Asociaal rijgedrag

UTRECHT Een 20-jarige Utrechter heeft in de nacht van donderdag op vrijdag meerdere bekeuringen gekregen wegens asociaal rijgedrag. De politie zag de man omstreeks 03.00 uur rijden op de Pijperlaan, waar hij een snelheid van 100 kilometer per uur haalde. Even daarvoor zagen de agenten hoe de man door rood reed, aan de bumper van een voorganger kleefde en de busbaan pakte. De agenten zetten de Utrechter aan de kant en constateerden dat hij ook zijn gordel niet om had. Voor alle overtredingen kreeg hij een bon.