Politie Zuid-Holland-Zuid

7/7 Alblasserwaard en Vijfheerlanden

, 07-07-2006

ZELFREDZAAMHEID
SLIEDRECHT- In een serviceflat aan de Lijsterweg zijn op 6 juli 2 bewoners telefonisch benaderd door onbekenden. Deze bewoners kregen allerlei vragen over hun giro/bankpas. Ze waren gelukkig zeer alert en gingen niet op de vragen van deze onbekenden in. Zij meldden dit aan de leiding van de serviceflat. De leiding van de serviceflat heeft inmiddels alle bewoners geïnformeerd evenals de Politie Zuid-Holland-Zuid.

PORTEMONNEE GEROLD
LEERDAM Een 75-jarige vrouw uit Leerdam is op donderdag 6 juli tussen 10.30 uur en 11.10 uur bestolen van haar portemonnee. De knip werd vermoedelijk door een zakkenroller weggenomen op het Dokter Reilinghplein. De dief zag kans om ook nog een aanzienlijk geldbedrag te pinnen; 1450 euro. De gedupeerde vrouw heeft aangifte gedaan.

VALSE OV-KAART
PAPENDRECHT De politie heeft op donderdagavond 6 juli een 20-jarige vrouw uit Papendrecht aangehouden op de Vrijheer van Eslaan. De vrouw wilde in de bus stappen. Ze toonde de buschauffeur een ov-studentenkaart die vals bleek te zijn. De buschauffeur schakelde de politie in. De vrouw bekende op het politiebureau dat de kaart vals was. Ze is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

VERDACHT
ARKEL De politie heeft in de nacht van donderdag 6 juli op vrijdag 7 juli twee mannen van 22 jaar uit Vianen en Utrecht aangehouden bij het treinstation aan de Vlietskade. De twee hielden zich daar verdacht op. In hun auto bleek inbrekersgereedschap te liggen. Beiden werden aangehouden en ingesloten. Het inbrekersgereedschap is in beslag genomen. De politie onderzoekt of de twee verdachten mogelijk betrokken zijn geweest bij eerder gepleegde inbraken.

VEELPLEGER
LEERDAM - Een 38-jarige man uit Leerdam is door politieagenten aangehouden wegens poging winkeldiefstal. Dit gebeurde op donderdagmiddag 6 juli 2006 in zijn woning. De verdachte, die bij de politie geregistreerd staat als veelpleger, had kort daarvoor gepoogd een fles parfum te stelen in de winkel aan de Kerkstraat. Hij werd betrapt door het personeel waarna hij de parfum in de winkel achterliet. Omdat hij werd herkend door het personeel konden politieagenten hem thuis aanhouden. Omdat hij nog 14 dagen moest zitten voor eerdere feiten is hij direct ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

INBRAAK BEDRIJF
LEERDAM - Op vrijdagochtend 7 juli 2006 omstreeks 04.30 uur is ingebroken in een kantoorpand aan de Nijverheidstraat. Met een steigerpijp werd getracht de ruit van de toegangsdeur in te slaan. Toen dit niet lukte heeft men een ruit naast de deur ingeslagen en kon men binnenkomen. Er werden drie computers en twee tft-schermen gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

ALERT OPTREDEN BUURTBEWONERS BIJ WONINGBRAND
GORINCHEM Op de Lingsedijk hebben buurtbewoners er donderdagavond 6 juli voor gezorgd dat een brand in een woning niet verergerde. Een oplettende buurvrouw hoorde een rookmelder afgaan en zag rook van de eerste verdieping van een woning komen. Ze belde de brandweer die direct uitrukte. Twee andere buurmannen gingen naar de woning en zij wisten met een ladder via een raam binnen te komen. Een lamp had vlam gevat doordat er een pet op het lampje hing. Hierdoor vatte vervolgens een matras en het bed vlam. De schade viel door het alerte optreden van de buurtbewoners mee. Een van de buurmannen gooide de brandende spullen door het raam naar buiten, zette de stroom van de woning af en bluste de brandende resten met de tuinslang. De aanwezige dieren in het huis werden naar buiten gelaten. De brandweer bluste de zaak na. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De bewoners waren niet thuis.

CONTROLE OP SNELVAREN
HARDINXVELD-GIESSENDAM Naar aanleiding van klachten over te snelvarende bootjes op het water heeft de waterpolitie op donderdagmiddag 6 juli onopvallend gecontroleerd op de Buiten-Giessen. Twee jongeren werden opgeschreven wegens te hard varen. De politie gaat door met het controleren op het te hard varen.