Gemeente Sluis

zwerfafval op het strand

PERSBERICHT - 6 juli 2006

ACTIE TEGEN ZWERFAFVAL OP HET STRAND

Iedereen geniet het meest van zon, zee en zand op een schoon strand. Dat alle strandgasten mee moeten helpen om het strand schoon te houden, laten de strandacteurs van Nederland Schoon ook deze zomer zien tijdens hun ludieke opruimacties op de West Zeeuws-Vlaamse stranden.

De acteurs trekken op komische wijze de aandacht van de badgasten om ze te confronteren met het zwerfafval. Ze zijn aan het werk op:
* zondag 9 juli bij Strandpaviljoen First Wave, Cadzand
* zaterdag 22 juli bij Strandpaviljoen Strandloper, Cadzand
* zondag 30 juli bij Strandpaviljoen De Molen, Cadzand
* zaterdag 5 augustus bij Strandpaviljoen Palmbeach, Breskens

Schoonste stranden van Nederland
De West Zeeuws-Vlaamse stranden zijn in september 2005 uitgroepen tot de schoonste Noordzeestranden van Nederland. We zijn er erg trots op dat de gezamenlijke inspanningen van de ondernemers, strandgasten en de gemeente zijn bekroond. De gemeente streeft er natuurlijk naar om ook volgende jaar de Gouden Wimpel (het symbool van de titel) te kunnen hijsen.

In het project Duurzaam Strandpakket nemen de ondernemers en de gemeente allerlei initiatieven voor duurzaam gebruik van de kust en de beleving en bewustwording van de strandgangers. De acties van de strandacteurs zijn hiervan ook een onderdeel. Duurzaam Strandpakket wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Europese Unie in het kader van het Phasing-out 5 B project.

---

Nadere inlichtingen:
Gemeente Sluis, Voorlichting, tel. 0117 457 123