BedrijfsautoRAI

Volkswagen Crafter krijgt nog meer gebruiksmogelijkheden

(7/7/2006)

Volkswagen levert voor de nieuwe Crafter interessante Motexion-producten die van de laadruimte een ideale werkruimte maken. Hiermee worden de gebruiksmogelijkheden van de gesloten bestelwagen nóg verder vergroot.

De nieuwe bedrijfswagen van Volkswagen is al maandenlang Europees nieuws. De moderne bestelautoserie onderscheidt zich in de markt door het grote aantal basisuitvoeringen en het complete programma van opties. Het veelzijdige leveringsprogramma van de Crafter biedt door zijn opzet het perfecte platform om een Crafter samen te stellen die helemaal aan de individuele wensen en eisen van de gebruiker voldoet. De adviseurs van het Volkswagen Bedrijfswagencentrum hebben hiervoor de specifieke kennis en ervaring.

Direct beschikbaar
De hoogwaardige en duurzame bekleding- en beschermingsproducten van Motexion zijn een logische aanvulling op het Volkswagen optieprogramma. Door deze producten meteen in de Crafter mee te bestellen, heeft men direct vanaf de aflevering van de nieuwe bestelauto de beschikking over een praktische en veilige werkruimte.

Optieprogramma
Het gaat bij de uitbreiding van het optieprogramma om een uitgebreid assortiment dat onder meer bestaat uit anti-slip vloerplaten. Dit materiaal, met een optimale dikte van 9 millimeter, wordt tot een lengte van 3,30 meter naadloos gelegd. Er is gekozen voor de kleur bruin zodat de vloer een stuk minder besmettelijk is. Ook voor het beschermen van de wielkasten biedt het productengamma een praktische oplossing. Daarmee kan, zonder dat schade aan de carrosserie ontstaat, veilig in de auto worden gewerkt.

Meer opties
Daarnaast omvat het programma panelen voor het glad afwerken van wanden en deuren. Deze panelen zijn vervaardigd van 6,5 millimeter dik multiplex. Ze zijn hoogwaardig en duurzaam afgewerkt in de kleuren bruin of grijs. Diverse opbergvakken, sjorogen, sjorbanden en bindrails om lading deugdelijk vast te kunnen zetten, maken het optieprogramma nóg completer. Dit is trouwens een zeer actueel onderwerp, omdat losliggende lading bij remmen of nemen van bochten enorme schades kan veroorzaken. Behalve de genoemde voorzieningen om lading vast te zetten, kan de Crafter ook worden geleverd met de traditionele lat-om-lat betimmering of wandbekleding die voorzien is van sleuven voor vast zetten van lading. Andere nuttige toebehoren uit het optieprogramma zijn bijvoorbeeld verlichtingsarmaturen en aluminium inbraakbeveiliging voor de ramen.

Goede investering
Vanzelfsprekend vergt de ombouw van laadruimte naar werkruimte een extra investering, maar daar krijgt men ook veel voor terug. Want de werkruimte ziet er verzorgder uit, de gebruiksmogelijkheden nemen toe en de veiligheid wordt groter. Bovendien wordt deze investering eenvoudig terugverdiend met de hogere inruilwaarde, zodra de volgende Volkswagen Crafter wordt gekozen.