Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond

PERSBERICHT

Nederlands damessoftball bereikt play-offs Canada Cup

In de voorbereiding voor het WK in Beijing in augustus dit jaar, neemt het Nederlands damessoftball-team deel aan de Canada Cup in Surrey, Britsh Columbia.

Het team van bondscoach Liz Kelly, bereikte vannacht (donderdag op vrijdag) de play-offs van dit sterke toernooi waar het team het morgen in deze play-offs moet opnemen tegen het Canada Elite team. Het behalen van de play-offs is voor het team een unieke historische prestatie. Het is is de eerste keer in de geschiedenis van deelname dat het team de play-offs behaald.

In pool A starte de Nederlandse dames sterk met een overwinning van 4-2 op Chinese Taipei, een directe tegenstander voor Oranje op het komende WK en winnaar van de bronzen medaille op het WK 2002 in Saskatoon. Na een overwinning met 6-0 op Delta Sunfire, een Canadees travel-team, volgde de confrontatie met Canada waar de Canadese steun van 4000 toeschouwers niet kon verhinderen dat Nederland de winst in deze softball-thriller naar zich trok met 7-6. Dit was slechts de 3e overwinning voor Oranje in 21 ontmoetingen tegen Canada. Na een overwinning met 7-0 op Triple Crown Colorado, een Amerikaans travel team, liep Holland tegen hun eerste verlies op in dit toernooi door met 5-1 te verliezen van Florida Quicksilver, een Amerikaans selectieteam van speelsters uit de hoogste softball-college competitie.

Op de laatste dag van de poolwedstrijden had Nederlands nog 1 overwinning nodig uit 2 wedstrijden om zich te plaatsen voor de play-offs. Met 8-1 werd gewonnen van Puerto Rico waardoor 4 ploegen met 10 punten het klassement aanvoerden en Nederland en Japan Elite nog 1 wedstrijd moesten spelen waarbij de winnaar van deze confrontatie zich groepswinnaar mocht noemen. Het werd een zinderende confrontatie tussen de 2 landen die uiteindelijk beslist werd in de tiebreak van de 8e inning met 2-1 in het voordeel van Japan.

In de play-offs speelt Nederland om 22:00 uur Nederlandse en 13:00 plaatselijk tijd tegen Canada Elite, de als 2e geëindigde in pool B. Bij winst is het Nederlands team nog slechts 2 wedstrijden verwijderd van een plaats in de finale.

Voor alle informatie van het toernooi: http://www.canadacup.com/index.asp


---


Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond