Videosurveillanten nemen drie rijbewijzen in

Arnhem / Valburg, 07-07-2006 * De bemanning van de onopvallende videosurveillanceauto van de politie Gelderland-Midden heeft donderdag de rijbewijzen van drie chauffeurs ingevorderd.

Op de Eldenseweg in Arnhem viel het rijgedrag van een 52-jarige bestuurder uit Rosmalen de videosurveillanten op. Na een trajectmeting werd een gemiddelde snelheid van 122 km/h geconstateerd waar 70 km/h is toegestaan. Hierop is de chauffeur staandegehouden en is zijn rijbewijs ingenomen.

Ter hoogte van het Gelredome valt een groepje van drie motorrijders op. Hierna wordt het drietal gevolgd en wordt op de A15 een eerste trajectmeting verricht. Het drietal rijdt met een gemiddelde gecorrigeerde snelheid van 168 km/h over de A15. Bij het knooppunt Valburg verlaat één motorrijder het groepje en rijden de andere twee verder. De tweede trajectmeting laat een gemiddelde gecorrigeerde snelheid van 177 km/h zien waarna de motorrijders worden staandegehouden. De rijbewijzen van deze twee bestuurders, een 28-jarige man uit Eck en Wiel en een 26-jarige inwoner uit Tiel, zijn ingenomen. De motorrijder die eerder de A15 verliet, krijgt een bekeuring thuisgestuurd. De officier van justitie bepaalt wanneer de chauffeurs hun rijbewijs terugkrijgen. Het rijbewijs wordt ingenomen bij een overschrijding van 50 kilometer of meer van de toegestane maximumsnelheid.