Stadsdeel Amsterdam-Noord

Stadsdeel presenteert Waterplan

Convenant waarborgt duurzaam en integraal waterbeheer in stadsdeel

Als eerste stadsdeel in Amsterdam heeft stadsdeel Noord een eigen waterplan opgesteld. Het waterplan bevat de plannen en ambities van Amsterdam- Noord om de waterkwaliteit te verbeteren en de waterstructuur ook in de toekomst optimaal te houden. Centraal hierbij staan 'schoon, heel, veilig en integratie van water en ruimtelijke ordening'.

In het plan staat onder andere hoe er voldoende ruimte komt en blijft voor water, hoe de gewenste waterstructuur ingepast wordt in de ruimtelijke plannen en hoe het water in Noord ecologisch gezond kan worden. Het waterplan voldoet aan de Europese Kaderrichtlijn Water.

Stadsdeel Noord werkt hiervoor samen met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht, en Rijkswaterstaat.

De samenwerking tussen de partijen wordt vastgelegd in een convenant dat op 11 juli a.s. wordt ondertekend door alle partijen. Namens stadsdeel Noord tekent portefeuillehouder openbare ruimte Harm Jan van Schaik, die ook als gastheer optreedt. Om de inzet voor een betere kwaliteit van het water te benadrukken, zal de portefeuillehouder als symbolische handeling na de ondertekening een snoek uitzetten in het water.

Als locatie is gekozen voor de plek waar de drie gebieden van de waterbeheerders samenkomen; het gemaal Kadoelen aan de Landsmeerdijk in Amsterdam Noord.

Datum: 11 juli a.s.

Adres: Gemaal Kadoelen, Landsmeerdijk 211-213

Tijdstip: 15.00 uur