FNV

HORECA

RECREATIE

CATERING

7 juli 2006
Indexatie pensioenen Horeca en Catering met 1,25% per 1 januari 2006

Het bestuur van Pensioenfonds Horeca & Catering heeft besloten tot een eenmalige indexatie van de uitkeringen van gepensioneerden en de pensioenaanspraken van niet-actieve deelnemers (de zogenaamde slapers) van 1,25% per 1 januari 2006. Voor de actieve deelnemers was eenzelfde besluit al in december 2005 genomen.

De indexatie vindt plaats over de opgebouwde pensioenaansprken tot en met 31 december 2005 en wordt gefinancierd uit de premies over 2006 en de beleggingsresultaten van 2005. De lopende uitkeringen van gepensioneerden worden aangepast met terugwerkende kracht. In juli 2006 krijgen de pensioengerechtigden voor de eerste keer een uitkering over 2006 die is aangepast met het indexatiepercentage, alsmede de nabetaling over voorgaande maanden. De kosten van de indexatie bedragen ongeveerd 8 miljoen euro voor gepensioneerden en slapers. Voor actieve deelnemers bedragen de kosten ongeveer 13 miljoen euro.

Het Pensioenfonds Horeca & Catering hanteert geen doelgericht beleid om pensioenrechten en -aanspraken te indexeren. Het bestuur van het pensioenfonds beoordeelt elk jaar of de financiële middelen van het fonds voldoende zijn om een indexatie toe te passen. Er is geen geld gereserveerd voor toekomstige indexaties.